Blejski klub bo deloval na amaterski bazi, igralci pa bodo imeli zagotovljeno osnovno opremo. Igralski kader bodo sestavljali domači hokejisti, vodil jih bo Andrej Brodnik, njegov pomočnik pa bo Valerij Šahraj.

"Preden smo se odločili, da vstopimo v projekt, smo bili skeptični. Po tistem, ko smo videli željo igralcev in da za nami stoji kraj, je padla odločitev. Za nas ni to samo športni motiv. Hokej trenutno nima statusa nogometa ali košarke, a vseeno ima zelo pomembno mesto. Zadaj je veliko mladih, ki trenirajo ta šport in si želijo postati Anže Kopitar. Mogoče prvo leto ne bomo tako uspešni, kot si želimo, a verjamem, da bomo to dosegli v drugi ali v tretji sezoni," so bile besede predsednika kluba Braneta Tošiča.

Blejski župan Janez Fajfar je predsednika kluba v vsem podprl in dodal še zelo pomembno misel, ki je danes pereč problem: "Želimo, da ima mladinski hokej na Bledu člansko nadgradnjo. Dober šport je najcenejša preventiva pred drogo, alkoholom, kriminalom in ostalim nevšečnostim, s katerimi se danes srečujejo mladi," so bile besede župana.

V tej članski ekipi je kar nekaj igralcev, ki so pred dvema letoma že igrali za člansko ekipo HKMK Bled. Tadej Burazin je bil pred dvema letoma eden glavnih nosilcev tedanje članske ekipe in tudi njen kapetan. Vlogo kapetana bo imel tudi v prihajajoči sezoni.

"S kondicijskimi treningi smo začeli maja. Suhe treninge nismo opustili, saj je kar polovica igralcev, ki lansko sezono ni igrala resen hokej. Za razliko od italijanskih in avstrijskih klubov, smo slovenske ekipe brez tujcev. Ne poznam tujih ekip, tako, da bi težko rekel, kam sodimo. S tem, da smo se spet vrnili smo pokazali željo, da želimo igrati čim bolje in uspešneje," so bile besede Burazina.

Minuli teden so Blejci že odigrali prvo tekmo. Gostovali so pri ekipi Caldaro in vodili vse do 17 sekund pred koncem. Na koncu so morali tekmecu priznati premoč po kazenskih strelih. V soboto jih čaka prva domača preizkušnja, ko se bodo pomerili z avstrijsko ekipo Neumarkt.