PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Am. nogomet - ZDA - NFL

Kansas City-New York Giants
2
Kdo bi si mislil, da bodo Giantsi po treh krogih brez zmage, Chiefsi pa po katastrofalni lanski sezoni na vrhu svoje divizije s 3-0. No, Eli ne bo kar celo sezono metal prestreženih podaj, že nocoj njega in soigralce pričakujem na ravni kluba, ki so mu pred sezono vsi napovedovali končnico. Giantsi imajo boljšega podajalca, močnejši napad, na splošno so bolj talentirana ekipa in bodo Chiefse znali ustaviti. Aja, pa še to - kar nekaj igralcev v moštvu NY ima prstan (nekateri celo dva!) in dvomim, da si bodo po taki blamaži proti Carolini privoščili še eno podpovprečno predstavo. "Bounce-back" faktor torej :)

Am. nogomet - ZDA - NFL

Buffalo/+3,5/-Baltimore
2
Ravensi so lahko vrhunska ekipa tudi brez Raya Ricea. Proti Texansom se je lepo pokazalo, da je za zmago dovolj že njihova "trademark" trda obramba, pa niti napad ne potrebuje najboljše predstave. Verjetno si bo novinec QB Buffala Manuel po današnji tekmi zaželel, da gre nazaj na kolidž...

Am. nogomet - ZDA - NFL

Cleveland/+4,5/-Cincinnati
2
Zaradi "žlahte" čez lužo sem sicer simpatizer Brownsov, ampak nikakor ne vidim možnosti, da bi ta ekipa brez svojega glavnega podajalca sedaj začela zmagovati v seriji. Še posebej pa ne proti odlični obrambi Bengalsov. Hendikep je tule postavljen sumljivo nizko, verjetno zaradi pričakovanja nizkega izida, ampak meni je "ok". Napovedujem 24-13 za Daltona in njegov Cincinnati.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Tampa Bay-Arizona/40,5/
1
Ne morem se odločiti, katero moštvo tukaj je bolj "zanič". Če se Cardsom oziroma Bucsom uspe prebiti v končnico, potem naj bom konj! Ne vem zakaj Josh Freeman ni potrdil lanskih zametkov vrhunskega podajalca, ko pa se fantu po koncu leta izteče pogodba. To si lahko razlagam samo tako, da fant očitno želi zapustiti Tampo. Carsonu Palmerju sicer malo bolj zaupam, toda žal podajalec Cardinalsov nima zadostne pomoči v svojih soigralcih in verjetno bo sezono končal s povprečnih 6-10, pa sem še radodaren. Kakorkoli že, napada sta pri dnu lige in tudi vse napovedi analitikov v ZDa nakazujejo na to, da bo rezultat tule nizek, vsekakor pod ponujeno vsoto.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Denver-Philadelphia/+10,5/
1
Starejši Manning nadaljuje z masakriranjem vsake obrambe, ki se mu postavi po robu. Kaj bo šele s površno obrambo Eaglesov in to na gostovanju?! Verjetno bo Vick Philadelphio hitro povedel v vodstvo, Broncosi pa bodo odgovorili tako neusmiljeno, da se bodo prišli k zavesti šele nekje proti koncu tekme, ko bo vsega skupaj že konec.