Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Sassuolo Calcio/+1/
1

Napoli je v uvodnih krogih pokazal veliko in je že jasno, da bo eden glavnih konkurentov, ki bi lahko Juventusu preprečili tretji zaporedni naslov prvaka. Po nedeljski zmagi v Milanu bodo varovanci Rafe Beniteza prav gotovo želeli danes navdušiti tudi svoje navijače, ki pa lahko pričakujejo prave strelske vaje svojih ljubljencev, saj je Sassuolo v porazni formi – prepričljivo je izgubil zadnje štiri tekme in imel ob tem gol razliko 1:15. Verjetno se v Neaplju ne bo ponovila zadnja tekma, ko jih je Inter razbil s 7:0, a tudi Napoli bi moral zmagati z nekaj zadetki razlike. (8/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Elche - Real (M)
2

Real tokrat čaka gostovanje pri novincu v ligi, ki se po kvaliteti moštva nikakor ne more primerjati z najboljšimi klubi v Španiji in ga najverjetneje že po enem letu čaka povratek v drugo ligo. Če bi Elche danes prišel do točke, bi bila to prava senzacija, čeprav v motivacijo domačih ne gre dvomiti. A tudi gostje bodo motivirani, saj sta njihova konkurenta za prvo mesto, Barcelona in Atletico, včeraj prišla do novih zmag in Realu ušla za pet točk. (8/10)

Nogomet - Francija - 1.liga

Monaco - Bastia
1

Monaco je v nedeljo opravil svoje delo, ko je na gostovanju pri PSG ostal neporažen (1:1) in tako ostal na prvem mestu in dve točki pred edinim resnim konkurentom za naslov prvaka. Tokrat v Monte Carlo prihaja Bastia, ki je sezono začela solidno (2 zmagi, remija in poraza), a jo nocoj čaka najtežja tekma do sedaj. Gostje bodo prišli z obrambno postavitvijo in željo po točki, za katero pa bodo poleg truda potrebovali tudi nekaj sreče, saj so domači vsaj na papirju za njih premočni. (6/10)

Nogomet - Rusija - 1.liga

CSKA - Anži M.
1

CSKA si po devetih krogih deli prvo mesto z Zenitom in Spartakom, vsi so doživeli le en poraz, medtem ko je Anži razprodal ekipo in je še vedno brez zmage, z le štirimi točkami pa zaseda predzadnje mesto v ligi. Tudi če bi Anži igral z lansko zasedbo, bi bil ruski prvak na svojem terenu favorit, tako pa bi moral CSKA danes z drugorazredno zasedbo iz Mahačkale opraviti brez težav. (8/10)