* Dvorana Tivoli, gledalcev 1100, sodniki: Gebei, Kincses (glavna, oba Madžarska), Hribar (Slovenija), Piragić (Hrvaška).

* Strelci: 1:0 Berry (Mušič, Dervarič, 1.), 1:1 Raffl (Heinrich, Motzko, 7.), 2:1 Berry (Mušič, Cvetek, 9.), 2:2 Lynch (Meckler, 15.), 2:3 Latusa (Lynch, Cullen, 33.), 2:4 Keith (Brucker, 44.), 2:5 Fahey (Komarek, 51.), 3:5 Ulmer (Ross, 55.), 4:5 Ulmer (Blackwater, 59.).

* Kazenske minute: Telemach Olimpija 20, Red Bull Salzburg 24.

Zmaji so končno dočakali prvenec nove sezone tudi na svojem ledu. Potem ko so celotne priprave opravili na gostovanjih po Sloveniji in so bili v gosteh tudi na prvih treh tekmah lige Ebel, so po koncu eurobasketa, zaradi katerega so tudi bili "brezdomci", le dočakali svoj dom pod Rožnikom v pravi, ledeni podobi. A vsaj za zdaj jim vrnitev na lastno ploskev še ni pomagala do zmag, saj so po treh porazih v gosteh zdaj četrtega doživeli doma. Olimpija se je na koncu sicer vrnila v igro, popolnega preobrata pa ni zmogla.

Začetek je bil za domače sicer obetaven. Že prvi napad je Alex Berry kronal z zadetkom in vratar Bernd Brückler - pri Salzburgu je dobil prednost pred slovenskim reprezentantom Luko Gračnarjem - je moral že v 48. sekundi po plošček v mrežo. A vodstva zmaji niso znali dolgo obdržati, gostje so Jerryja Kuhna premagali v četrti minuti. Aleš Mušič in Berry sta podobno akcijo kot v prvi izpeljala še v deveti minuti in jo spet končala z zadetkom. Toda po prvi tretjini je bil izid neodločen, saj so Avstrijci številčno prednost le dve sekundi pred iztekom kazni domačih spremenili v zadetek.

Druga tretjina se je končala z novim zadetkom Salzburga z igralcem več, domači napadi pa so bili preveč mlačni, da bi lahko ogrozili gol tekmeca. Najlepšo priložnost so imeli zeleno-beli ob koncu tega dela igre, ko sta pri Salzburgu v razmaku pol minute na kazensko klop sedla dva igralca. Toda pravega učinka niti ob minuti in pol igre z dvema igralcema več ni bilo.

Podobno je bilo v zadnjem delu: domači niso izkoristili priložnosti, ko so imeli na ledu igralca več, Salzburg pa je izkoriščal svoje, bodisi ob izenačenih močeh ali pa ob igri 5-4. Četrti gol je tako padel v 44. minuti, peti pa po polovici kazni za Matevža Ermana v 51. Kazalo je, da so zmaji izgubljeni, toda zadetek Jeffa Ulmerja je zbudil kanček upanja. Svoje sta dodala še dobljena obračuna s pestmi strelca obeh golov Alexa Berryja, ki si je hitro pridobil simpatije navijačev, v obračunu z Mitchem Wahlom, ter Boštjana Groznika, ki je na hrbet spravil Thomasa Raffla. Domači so tvegali brez vratarja in Ulmer je minuto in pol pred koncem znižal le na gol zaostanka. Še enega zadetka v mreži gostov pa le ni bilo, čeprav so zmaji v zadnji minuti znova skušali priti do podaljška tudi brez vratarja.

Ljubljanske hokejiste nov domači obračun čaka že v petek, ko bodo gostje v dvorani Tivoli Celovčani.