Tudi letos bosta z nami radijski voditeljici Janja Ulaga in Majda Grošelj iz Radia Veseljak, za popoldansko zabavo pa bo tokrat poskrbela glasbena skupina Erazem. Hoja s palicami ni novost, saj jo izvaja vse več ljudi. Tudi starejši, ki v koraku s časom skrbijo za svoje zdravje in dobro telesno pripravljenost. Ali kot pravi nekdanja športnica Maja Benedičič, je nordijska hoja najboljša izbira za zdravo rekreacijo in druženje. »Pravilno izvajana nordijska hoja zapolni do 90 odstotkov mišic telesa, poleg tega gibanje poteka v naravi in v družbi enako mislečih ljudi. Kaj je lepšega kot nekaj narediti za sebe in se ob tem še zabavati,« je povedala Benedičičeva, ki se druženja v Marini Portorož na Dnevu nordijske hoje z Niko že zelo veseli.

Tako kot vsako leto, smo tudi letos poskrbeli, da hoja s palicami ne bo dolgočasna. Pot smo speljali ob parku Forme Vive nad Sečo, se sprehodili ob krajinskem parku Sečoveljske soline, najbolj vztrajni pa bodo nadaljevali po poti Parancane. Tukaj si bomo udeleženci nordijske hoje lahko ogledali krajinski park (cena ogleda s popustom bo 2,5 evra, otroci do šestega leta imajo vstop brezplačen), do 18. ure popoldne pa si bo z vstopnico možno ogledati tudi muzej solinarstva. V Marini Portorož bosta pohodnike pričakala kosilo in primorska glasbena zasedba Erazem, ki obljublja odlično zabavo, za dobro razpoloženje in za morda kakšno presenečenje številnih sponzorjev pa bosta poskrbeli tudi voditeljici Janja Ulaga in Majda Grošelj z Radia Veseljak. Ker je dan nordijske hoje z Niko namenjen prav vsem, tudi družinam z majhnimi otroki, bo organizirano tudi animirano varstvo za najmlajše. Zanje in za pravi otroški živžav bodo poskrbeli animatorji s fakultete za šport.

Tisti, ki dogodek poznate in ga redno spremljate, že veste, kaj pričakovati od sobotnega druženja, za tiste, ki se z mislijo o udeležbi na športno-družabnem dogodku še poigravate, pa le v spodbudo – ne razmišljajte preveč in sprejmite naš izziv. Pred pohodom bodo inštruktorji nordijske hoje pri Športni zvezi Slovenije poskrbeli za ogrevanje in učenje hoje s palicami. (Več na http://sportniklub.dnevnik.si) vl