Zbranih več tisoč vernikov

Navaden kip iz mavca je začel svetiti v ponedeljek zvečer, ko sta ob njem molili dve Italijanki. Ko sta ugasili luči, sta videli, da se kip neobičajno sveti in sta takoj poklicali člane družine.

Vest se je po tem romarskem središču razširila v nekaj minutah, tako da so se pred hišo začeli množično zbirati verniki. Bilo naj bi jih že več tisoč.

Svetlobe niso mogli fotografirati

Verniki trdijo, da je kip svetil tako močno, da je razsvetlil celotno sobo, vendar pa te svetlobe ni bilo mogoče fotografirati. Nekaj profesionalnih fotografov je pojav slušalo fotografirati z najboljšimi možnimi fotoaparati, vendar se na fotografiji ne vidi ničesar, navaja hrvaška spletna stran Dnevnik.hr, ki povzema portal Međugorje-info.com.

Nek moški, ki je prav tako potrdil, da pojava ni mogoče fotografirati, je sicer dejal, da ga je mogoče videti samo s prostim očesom.

Lastnica hiše Vicka Ivanković Mijatović je bila leta 1981 med šestimi otroki, ki so zatrjevali, da se jim je na međugorskih pobočjih večkrat zapored prikazala devica Marija. Katoliška cerkev teh prikazovanj še ni potrdila, je pa Vatikan leta 2010 oblikoval komisijo, ki jih bo preiskala.

Vasica se je medtem razvila v pomembno romarsko središče.