Ravno ogrevanje zunanjega bazena z balonom pa naj bi bilo med drugim krivo tudi za lansko veliko izgubo, ki jo je pridelal superzavod, katerega poslovanje sofinancira tudi občina z davkoplačevalskim denarjem. Izguba je lani namreč znašala kar 377.000 evrov. Letošnje poslovanje v prvem polletju in pod novim vodstvom – superzavod od začetka leta namreč vodi Miran Mlakar – je sicer boljše, a jim izgube vendarle ni uspelo povsem sanirati. »Letos imamo okoli 60.000 evrov več prihodkov, in to na vseh področjih. Pozitivno poslujeta tako turističnoinformativni center kot tudi hostel Punkl. Žal pa imamo kljub temu še vedno 49.000 evrov minusa v športu, in to predvsem na račun pregrešno dragega balona, s katerim vsako jesen pokrijemo zunanji olimpijski bazen,« priznava Mlakar. »Izjemno visoke so tudi obresti, saj smo zanje namenili kar 6000 evrov, 14.000 evrov pa so predstavljala dela, opravljena že lani, na smučišču Poseka, ki pa so bila knjižena šele letos,« pravi Mlakar.

A če je še do nedavna visela v zraku odločitev, ali bodo zunanji bazen z balonom pokrili tudi letos, je zdaj že jasno, da bodo denar zanj vendarle našli. »Nekaj bo prispevala občina, ki prav zdaj pripravlja rebalans proračuna, nekaj ga bomo dobili na račun asignacije prek plavalnega kluba Fužinar, razliko pa bo kril še plavalni klub sam. Predvidevamo, da bo na račun novih toplotnih črpalk letošnji strošek ogrevanja za okoli 20.000 evrov nižji od lanskega, a bo še vedno znašal okoli 100.000 evrov,« je še povedal Mlakar.

Finančno poslovanje zavoda zelo natančno spremlja tudi župan Tomaž Rožen, ki upa, da jim ga bo uspelo dokončno sanirati, poslovanje v prvem polletju pa bodo obravnavali tudi svetniki na prvi redni popočitniški seji, ki bo predvidoma oktobra.