"Po dodatnih pregledih in po posvetu z zdravniki sem se odločil za operacijo desnega kolena. Sprednja križna vez je namreč pretegnjena, poškodovan pa je tudi meniskus. V začetku oktobra imam še en pregled, takrat bo tudi določen datum operacije, ki pa bo zagotovo v tem mesecu. Potem me čaka šest mesecev rehabilitacije. Upam, da bom na smuči lahko stopil konec marca ali v začetku aprila in opravil celoten pripravljalni ciklus za sezono 2014/2015," je v izjavi za javnost, ki ga je posredovala Smučarska zveza Slovenije, zapisal Kline.

Mariborčan je leta 2011 zablestel na svetovnem mladinskem prvenstvu v švicarski Crans Montani, ko je pokoril vso konkurenco v smuku in superveleslalomu. Dvakratni svetovni mladinski prvak je bil v članski konkurenci v svetovnem pokal doslej najboljši 25. v superveleslalomu. Kline ima v reprezentanci najvišji status A skupaj z vrstnikom Klemenom Kosijem in izkušenimi Rokom Perkom, Andrejem Špornom ter Mitjo Valenčičem.

Sezona svetovnega pokala, v kateri bo slovenska rekorderka Tina Maze branila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, se bo začela 26. in 27. oktobra s tradicionalno veleslalomsko ledeniško uverturo v Söldnu, nato sledita še novembrski slalomski uvod v Leviju in smukaška premiera onstran Atlantika konec novembra v Beaver Creeku in Lake Louisu.