Ali je sredin poraz z Gorenjem pustil posledice na celjski igri v Zagrebu?

Ne. Mislim, da zaradi neuspeha v Velenju nismo igrali v krču. Naša igra je bila precej boljša kot proti Gorenju. V Zagrebu smo bili blizu, a nam nikakor ni uspelo tehtnice dokončno nagniti na svojo stran. Vseeno si nimamo česa očitati ali zameriti, zaradi ničle na Hrvaškem nikakor ne smemo spustiti glave. Časa za žalovanje in počitek ni, kajti že v sredo nas čaka gostovanje v Ribnici.

Celje ni niti enkrat vodilo, igralci pa ste zgrešili veliko strelov in naredili precej tehničnih napak.

Res je. In to se nam stalno dogaja na zadnjih tekmah. To je sicer sestavni del igre, toda po drugi strani gre za stvari, ki jih je mogoče popraviti oziroma odpraviti. To moramo storiti čim prej, potem bodo boljši tako naša igra kot rezultati.

Celjska obramba je bila dobra, saj je Zagreb ustavila pri 24 zadetkih, v napadu pa ste zatajili, saj ste dosegli le 21 golov.

Obramba je bila v Zagrebu precej boljši del naše igre kot napad, ki je dokaj šepal. Glede na to, da smo v obrambi igrali dobro, bi lahko izpeljali še kakšen (pol)protinapad in dosegali lahke zadetke. V napadu si sicer znamo ustvariti dobre priložnosti, vendar jih potem zaradi zgrešenih strelov in tehničnih napak ne izkoristimo.

Nekajkrat ste zaostajali za šest golov, na koncu pa izgubili s tremi.

Majhna razlika na medsebojni tekmi je zelo pomembna, če bo prišlo do kroga z Zagrebom ali več ekipami. Tudi Zagreb proti nam ni blestel in niti slučajno nas ni nadigral. Vsekakor je bil zrel za poraz. A smo si sami krivi za neuspeh. Končna razlika bi lahko bila še manjša, saj smo bili blizu. A priznati moram, da spet ne tako blizu, da bi tekmo lahko dobili.

V celjski skupini je Veszprem v gosteh premagal St. Peterburg z 28:15, Zaporožje pa je presenetljivo remiziralo proti Rheinu Neckarju v Nemčiji z 31:31.

Točka Ukrajincev seveda ni voda na naš mlin v boju za napredovanje v osmino finala. Zaporožje je pripravilo veliko presenečenje, še posebno, ker se je v ligo prvakov uvrstilo skozi kvalifikacije. To je dokaz, da gre za spoštovanja vredno in kakovostno ekipo. A če jo bomo mi premagali tako doma kot v gosteh, točka Zaporožja iz Nemčije ne bo tako pomembna.

V soboto v Celje prihaja St. Peterburg, vsaj na papirju najslabša ekipa v skupini A.

Zmaga proti Rusom na prvi evropski tekmi v tej sezoni v domačem Zlatorogu je že kar delovna obveznost. A zavedati se je treba, da v ligi prvakov ni slabih ekip in da so presenečenja vedno možna. Dokaz je remi Zaporožja v Nemčiji. Ne smemo se obremenjevati z Rusi, ampak moramo gledati predvsem nase in na svojo igro. Če jo bomo popravili, kar še posebno velja za napad, bodo Rusi v Celju padli.