Velika nagrada Singapurja, ki se je v minulih letih razvila v pravo dirkaško uspešnico, je to pot postregla z bolj ali manj dolgočasno dirko, saj se je na stezi v ospredju dogajalo bore malo. Sebastian Vettel (Red Bull) je trenutno brez prave konkurence, saj je od starta do cilja nadzoroval tekmece, le v prvih dveh ovinkih dirke mu je bilo malo bolj vroče. A to je bilo tudi edino, kar je moral zares storiti na tej dirk, veliko več dela so imeli njegovi tekmeci.

»Mislil sem, da dirke ne bo nikoli konec, tako dolgo menda že dolgo nismo vozili. In ni bilo lahko, čeprav me nihče ni resno ogrožal, a zaradi vročine in visoke vlage je težko ostati povsem zbran v kokpitu, posebej, ker celo dirko voziš bolj ali manj osamljen. Največ dela sem imel na startu, ko me je skoraj presenetil Nico Rosberg. A na srečo je bil malce preveč optimističen v prvem ovinku in mi je odprl vrata. Vse je bilo naravnost idealno, take zmage so najboljša popotnica za nadaljevanje sezone,« je po dirki povedal Sebastian Vettel, ki pa je bil na zmagovalnih stopničkah ponovno deležen žvižgov in klicev neodobravanja. »Kaj pa vem, mogoče so prišli navijači iz Monze tudi sem, verjetno se vozijo z dirke na dirko,« se je v smehu vprašal Nemec, ki je na vse skupaj reagiral le z nasmeškom. Novih 25 točk je v njegovem žepu in to edino šteje.

Niki Lauda je bil, tako kot mnogokrat do sedaj, ponovno poln hvale na račun svetovnega prvaka: »Ne vem, kaj si mislijo gledalci, da takole pozdravijo nekoga, ki je vozil kroge okoli tekmecev, ki se je skoraj norčeval iz njih, ko je vozil kakor je hotel in tako hitro, kolikor je hotel, ko mu nihče ni prišel niti blizu! Zato dajem jaz kapo dol pred njim, že nekaj časa nisem videl dirkača, ki bi tako brez napake in tako popolno odpeljal dirko.«

Fernando Alonso (Ferrari) je tudi v Singapurju požel več aplavza za drugo mesto, kar je bilo še pred dirko videti nemogoče. Španec je na startu presenetil tako rekoč vse, se s sedmega prebil na tretje mesto in potem v nadaljevanju dirke celo »kompenziral« strateško napako ekipe pri postanku v boksih. »Start je bil fantastičen, saj sem moral tvegati veliko več, kot bi verjetno sicer. Trenutno nam ne preostane drugega, vedel sem, da nimam najbolj konkurenčnega dirkalnika in da je ravno prvi krog najboljša priložnost, da nadoknadim čim več mest. Vettel pa je bil veliko prehiter, da bi lahko to pot vsaj sanjal o zmagi, a že to drugo mesto je zame kot mala zmaga.«

Kako tudi ne bi bila, ekipa Ferrari je očitno v veliko večjem zaostanku, kot so si pripravljeni priznati, in brez Alonsa bi bil letošnji njihov izkupiček še bolj skromen. Izjava drugega dirkača Felipa Masse, da letos ne bo več pomagal Alonsu, ker se mora po koncu sezone posloviti od rdečih, deluje zdaj že kot šala. Ne, ne more mu pomagati, ker je med dirko prepogosto daleč od tega, da bi bil Alonsu vsaj blizu.

Tretje mesto pa je šlo Kimiju Räikkönenu (Lotus), ki se je po padcu po stopnicah, mnogi namigujejo, da je za bolečine v hrbtu in rebrih kriv padec po stopnicah, ko naj bi ponovno pregloboko pogledal v kozarec, s trinajstega mesta prebil kar na tretje, in to pod vplivom injekcij in protibolečinskih tablet: »Nisem pričakoval, da se bom boril za stopničke. Pred dirko sem nameraval, če bi bil na polovici dirke slabši od šestega ali sedmega mesta, kar odstopiti. A med samo dirko me hrbtenica niti ni tako ovirala, šele zdaj, ko je vožnje konec, počasi čutim hrbet. Bila pa je dobra dirka, več pa tudi jaz nisem mogel doseči.« Njegov moštveni tovariš Romain Grosjean je bil dobro na poti, da bi prišel vsaj na stopničke, a mu jo je zagodlo hlajenje motorja, najprej je več kot minuto stal v boksih, ko so mehaniki čistili stransko odprtino za dovod zraka, po nekaj krogih pa je moral svoj lotus vseeno parkirati v garaži. In brez dirkalnika je med dirko ostal tudi Avstralec Mark Webber (Red Bull). Ko je proti koncu dirke začel loviti Räikkönena, so ga iz ekipe opozorili, da naj prestavlja pri čim nižjih vrtljajih, le dober krog pred koncem pa se je iz njegovega red bulla začelo tudi kaditi, na koncu pa je moral z gorečim zadkom ustaviti ob stezi.

Kot dober »prijatelj« mu je potem po dirki ustavil Fernando Alonso in ga v slogu nekdanjih dirkačev na svojem dirkalniku zapeljal do garaž, čeprav so take »romantične« taksi vožnje po pravilih FIA prepovedane. Za to je dobil Webber opozorilo, ker pa je to že tretje letos, so mu za dirko v Koreji namenili deset dodatnih startnih mest.

Singapur ne bi bil Singapur, če ne bi imeli še enega varnostnega avtomobila, ki ga je zakrivil Avstralec Daniel Ricciardo (Toro Rosso), ki je prepozno zaviral v enem od ovinkov in trdo pristal v ogradi. Zaradi popravila ograde pa se je dirka zavlekla skoraj do zgornje časovne meje dveh ur. Dirkači so jo končali, reci in piši, dobrih 45 sekund pred iztekom omenjenih dveh ur.

Zdaj je pred dirkači 14 dni počitka, saj bo naslednja dirka na sporedu 6. oktobra v Koreji. A vedno bolj postaja očitno, da se bodo ljubitelji tega športa spraševali le še, kdaj bo letos Sebastian Vettel postal prvak. Kajti trenutno ga na tej poti ne more ustaviti nihče, le še zvrhana mera smole ali neposlušna tehnika.