Res škoda, saj imamo velik potencial, svojo šolo, dobre centre, za nameček pa je Slovenija šesta v Evropi in 13. na svetu v kategoriji kadetinj. Kar malce presenečen sem, kako dobro funkcionira vzgoja mladih. V majhnem prostoru je toliko genijev na kupu. Seveda pa so prav člani zgled za vse mlade, ki se odločijo za odbojko.

Vsaka zmaga je pomembna, ker daje zadovoljstvo tudi tistim, ki so strokovno in organizacijsko vpeti v šport. Pomen zmage je vreden razmisleka, saj ne glede na šport zmaga poje, poraz joče. Zmaga profesionalcem pomeni več kot kruh, ki ga jedo, in voda, ki jo pijejo. Ker pri nas na vseh straneh družbe škriplje, so zmage dragocene, saj so kot luč na koncu predora.

Odbojka, najbolj množičen šport, ki ga igrajo v 220 državah, v Sloveniji žal nikoli ni bila na seznamu prioritetnih športov, temveč pastorek, ki je bil v športni politiki vedno odveč. Zato bo treba razmisliti glede delitve sredstev in se vprašati, kateri šport ima največjo konkurenco. Izpostavljamo namreč športe, v katerih tekmuje le 15 reprezentanc. Po drugi strani pa imamo genije, ki smo jih vzgojili v ilegali. Slovenska reprezentanca ni draga, je pa dragocena. Vem, kako se danes počutijo, potem ko so najprej doživeli veličastno zmago, nato pa boleča poraza. In najhuje je prav to, da greš s porazom domov.

Viktor Krevsel je starosta slovenske odbojke.