Svetovni prvak Vettel se nezadržno bliža novemu, četrtemu zaporednemu naslovu prvaka. Dobil je še eno, že sedmo dirko v sezoni 2013, skupno pa že 33. v karieri, z novimi 25 točkami pa je še povečal prednost pred tekmeci. Čeprav ga ti lahko do konca sezone, v kateri je ostalo še šest dirk, teoretično še ujamejo, pa bo njihovo delo, če bo nemški zvezdnik še naprej tako zanesljiv, zelo težko. Nemec ima zdaj že 247 točk, drugi Alonso 187, tretji Lewis Hamilton - danes je končal na petem mestu - 151, Räikkönen pa 149.

Več kot polovico dela je Vettel opravil že v soboto. Na dirki po mestnih ulicah, v Singapurju je resda več prostora za prehitevanje kot na klasiki v Monaku, vselej odločajo tudi startna mesta. Vettel si je priboril najboljše izhodišče pred Rosbergom in Romainom Grosjeanom.

Tudi start je bil po Vettlovih željah. Takoj na začetku ga je sicer prehitel rojak Rosberg, ki pa je prehitro zapeljal v prvi zavoj in zavil na robnik, tako da je bil Vettel takoj zatem spet na prvem mestu. Nato pa je že v prvem krogu začel svojo dirko, v kateri je le še povečeval naskok pred tekmeci.

Dobro je startal tudi Alonso, s sedmega se je prebil na tretje mesto, takšen vrstni red pa je ostal tudi po prvih postankih v boksih. Vettel si je privozil dovolj prednosti, da je, ko je tudi sam zavil k mehanikom, ostal v vodstvu.

Dogajanje je nato popestril Daniel Ricciardo, ki se je zaletel v zaščitno ogrado, tako da je moral v 27. krogu na progo varnostni avto. A ta prekinitev ritma ni bistveno spremenila razmerij moči, tudi po njej je bil Vettel razred zase. Po drugih postankih se je na drugo mesto prebil Alonso, v zadnjih krogih pa Jenson Button ni zdržal napada Kimija Räikkönena, ki se je pet krogov pred koncem prebil mimo njega na tretje mesto. Britanec je nato izgubil še nekaj mest v boju z obema Mercedesoma, zadnjo akcijo v Singapurju pa je imel drugi Red Bullov voznik Mark Webber, ki je najprej zaradi tehničnih težav moral tekmecem prepustiti četrto mesto, njegov dirkalnik pa je v zadnjem krogu še zagorel, tako da je ostal brez točk. Te so poleg najboljših treh osvojili še Rosberg, Hamilton, Felipe Massa, Button, Sergio Perez, Nico Hülkenberg in Adrian Sutil.

"Dobro sem začel, čeprav je bil Nico na začetku hiter in dober tekmec. Tudi varnostni avto nam ni povzročal težav, na koncu pa sem moral ostati zbran, čeprav sem imel že veliko prednost," je po uspehu, tretjem zaporednem v Singapurju, dejal nemški dirkač.

Za Vettla pa ima današnja zmaga tudi nekaj prestižnega pomena. Z njo je namreč pridobil eno mesto na lestvici najboljših dirkačev vseh časov. S 33 zmagami je zdaj sam na četrtem mestu, pred tem sta si ga delila z Alonsom. Daleč spredaj je sicer Nemec Michael Schumacher z 91 zmagami, sledita pa Francoz Alain Prost z 51 in Brazilec Ayrton Senna z 41.

Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni z dirko v Južni Koreji.