Kunčevo, ki je bila doslej v zdravstvenem domu zaposlena kot vodja finančno-računovodske službe, je svet zavoda izbral že na lanskem razpisu, a takrat večina občinskih svetnikov odločitve sveta zavoda ni podprla, za vršilko dolžnosti direktorice pa imenovala neizbrano kandidatko Tanjo Miklavc Maček, nekdanjo predsednico uprave Triglava družbe za upravljanje. Takratno odločitev občinskega vodstva so pospremile kritike o političnem kadrovanju, Miklavc-Mačkova pa se je pozneje sprla z zaposlenimi v zdravstvenem domu, ki so ji pred časom izrekli nezaupnico »zaradi negativnih odločitev« in napovedali, da je pri ponovni kandidaturi ne bodo podprli. Miklavc-Mačkova se je na obtožbe odzvala z novimi obtožbami, »napad« nase pa je označila za načrtovan konstrukt, s katerim je po njenem mnenju želela ožja skupina zaposlenih, ki naj bi jih prikrajšala za neupravičena izplačila, preprečiti njen ponovni izbor.

Rafael Krvina, predsednik sveta zavoda, nam je včeraj povedal, da je zelo zadovoljen z razpletom ponovljenega razpisa, za katerega upa, da bo prispeval k umiritvi in normalizaciji razmer v zdravstvenem domu, katerega ugled pa tudi zaupanje bolnikov do zdravnikov so bili zaradi zapletov v zadnjem obdobju načeti. Napovedal pa je tudi, da se bo z novo direktorico, ki bo mandat nastopila 1. oktobra, dogovoril o izvedbi neodvisne zunanje revizije. Z njo želi razčistiti, ali je v zdravstvenem domu v preteklosti res prihajalo do nepravilnosti, ki jih je izpostavila Miklavc-Mačkova, zlasti pri izplačevanju nadur in sklepanju pogodb s farmacevtsko družbo, in v skladu z ugotovitvami ukrepati, zato da bo zdravstveni dom lahko neobremenjeno deloval naprej. »Nikakor ne bom dovolil, da bi svetu zavoda kadar koli očitali, da smo zadeve pometli pod preprogo,« nam je dejal Krvina.

Nova direktorica bo funkcijo opravljala za polovični delovni čas, polovično pa bo delala v računovodski službi zdravstvenega doma. Svet zavoda je namreč v skladu s priporočilom ministrstva med razpisnimi pogoji določil, da bo novi direktor funkcijo opravljal le za štiri ure, ker je ocenil, da ni racionalno, da tako majhno ustanovo vodi (zunanji) direktor za polni delovni čas.