Kot smo poročali, je Šadla ovadila ravnateljica šole Nevenka Kisner, ker naj bi izsiljeval, lobiral in izvajal pritiske na nekdanjo članico sveta omenjene šole v povezavi z imenovanjem ravnateljice. »Takšnega spletkarjenja in manipuliranja v minulih 14 letih ravnateljstva nisem doživela,« nam je sporno dogajanje opisala ravnateljica, ki s 1. januarjem 2014 odhaja v pokoj.

Kisnerjeva je ovadbo podala na pobudo šolskega inšpektorata, ki je ugotovil, da nima nadzorstvenih pristojnosti nad postopkom imenovanja nove ravnateljice.

Policijska uprava Maribor je opravila preveritev navedb v prijavi in ugotovila, da niso podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti ali na predlog oškodovanca. S primerom so že seznanili specializirano državno tožilstvo, ki je pristojno za pregon uradnih oseb.

Kot smo poročali, se je skupina staršev pod vodstvom Šadla vmešala v postopek imenovanja ravnateljice in zvijačno ustoličila svojo favoritko Miro Jug Skledar, čeprav sta učiteljski zbor in dijaška skupnost večinsko podpirala Katjo Rek. Manever jim je med drugim uspelo izpeljati tako, da je Šadl pregovoril članico sveta Aleksandro Potočnik k odstopu iz sveta. Ko se je kasneje izkazalo, da je bil njen odstop protipraven, pa sta Šadl in njegova skupina preprečila, da bi se svet šole ukvarjal s to problematiko, zaradi česar je s položaja protestno odstopila predsednica sveta Petra Pernat.

Policisti so minuli konec tedna opravili razgovor s Potočnikovo, Pernatovo, obiskali so tudi predsednico sveta staršev Kristino Dajčman. Slednja naj bi jim izpovedala, kako ji je Šadl ponudil, da bi na njen dom poslal policiste policijske postaje Šentilj. Ti bi ji v podpis prinesli že pripravljeno pooblastilo, da bi se lahko nekdo drug namesto nje udeležil seje sveta. Vendar je Dajčmanova ponudbo odklonila.

Šadl primera še vedno ne želi komentirati, če si bo premislil, pa bo svoja stališča sporočil pisno. Pernatova pa nam je dejala, da je zadovoljna, ker se je policija tako hitro odzvala na njihovo prijavo, in da so pristojni v postopanju Šadla prepoznali neprimerno ravnanje.