Omenjeni redar je v družbi še enega kolega 2. septembra dopoldne prišel v lokal v Zgornjem Dupleku in naročil pijačo. V času, ko je natakarica odšla iz lokala na teraso in stregla druge goste, ji je v skodelico kave na točilnem pultu brizgnil solzivec oziroma poprov razpršilec. Natakarica je to ugotovila šele ob požirku kave, zatem pa je o dogodku obvestila policijo.

Mariborski župan Andrej Fištravec je izrazil ogorčenje nad tem dejanjem in zahteval, da se takoj oblikuje disciplinska komisija, ki bo primer preučila in ustrezno ukrepala. Na občini so povedali, da ta postopek še ni končan.

Dodali so, da so zaradi minulih dogodkov Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu Maribor posvetili posebno pozornost. Ta teden je z redarsko službo sestankoval direktor mestne uprave Marko Žula in naročil uvedbo obveznega izobraževanja glede komuniciranja in interakcije redarjev z javnostjo. Prav tako je vodji redarske službe naročil "posebno pozornost pri rekonstrukciji primernih odnosov med samimi redarji".

Spletni portal Žurnal24 je poročal tudi o primeru, ko naj bi eden od mariborskih redarjev kradel rezervne dele z zapuščenega vozila. Na policiji pravijo, da prijave v zvezi s tem dogodkom niso prejeli.

Postopek so vodili na občini, kjer pa pravijo, da je ta že ustavljen. "V postopku se je namreč izkazalo, da redar ni odtujeval avtomobilskih delov. Na kraju se je nahajal v času svojega odmora z Nigradovim delavcem, ki je od lastnika avtomobila imel dovoljenje za odmontažo določenih delov vozila. Slednje je dan kasneje šlo v razgradnjo," pojasnjujejo na občini.