PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - EP

Italija-Ukrajina/+8,5/
2
Italijani so po včerajšnji večerni tekmi gotovo izčrpani, verjetno še bolj duševno, kot pa fizično. Glede na to, da za Cusina pod košem nimajo ustrezne menjave, Ukrajinci pa so ravno v raketi zelo močni, pričakujem zelo izenačeno tekmo in morda celo zmago ekipe zelo dobrega trenerja Fratella. Tale hendikep se ponuja kar sam od sebe.

Košarka - Mednarodni - EP

S.Gladyr (UKR) 12,5 koš.
2
Stava se navezuje na prejšnjo. Kravcov in Natyazhko sta se izkazala za zelo korpulentna igralca pod obročem in znata svojim soigralcem pogosto narediti avtocesto do koša. Na Eurobasketu sta to najbolj pogosto izkoriščala Gladyr in Jeter. Kot sem že zgoraj dejal, Cusin vsega ne more opraviti sam, Melli pa nima njegove kakovosti, da bi nasprotnika ustrezno zaustavil. Za Ukrajino je tole po mojem mnenju veliko bolj pomembna tekma, saj bi bila uvrstitev na SP zgodovinski dosežek in veliko priznanje za to generacijo, zato Gladyra kot ključnega igralca na parketu pričakujem več kot 30 minut, v katerih bi moral doseči cca 15 točk.

Košarka - Mednarodni - EP

Litva-Hrvaška/+4,5/
1
Če je Kazlauskas kolikor toliko pameten, se bo fokusiral na Simona in Bogdanovića, ker ostali igralci za moje pojme niso niti blizu vrhunskosti. Ukić in Tomić z razdalje ne vržeta niti do obroča, Markota in Rudež do odprtih metov za tri ne bosta prihajala tako pogosto, kot so jima dopuščale ostale ekipe, sicer pa Hrvaška na vsaki tekmi zgubi čisto preveč žog (in to na zelo neumen način). Ne vem zakaj Repeša ne ponudi več priložnosti Draperju, ki je očitno boljši od orgličarja Ukića, ampak to ni problem Litve. Ta ima bolj kompletno ekipo mladcev, ki so hitri, nantančni in borbeni.

Košarka - Mednarodni - EP

L.Kleiza (LIT) 10,5 koš.
1
Za božjo voljo, kaj ta človek sploh počne na prvenstvu. Dobro, tip ima NBA izkušnje in nek renome, ampak v Slovenijo je prišel v tako slabi formi, kot da bi prej cel mesec ležal pod palmo. Izgublja žoge, zgreši več kot polovico metov, Kazlauskas ga pa še kar naprej forsira. Če sem jaz trener Litve, bi puščal Valančiunasa v igri, dokler mu ne odpadejo noge, ker Linas je (vsaj na stožiških tekmah) pokazal bore malo, povprečje na tem prvenstvu pa ima pri 9,2 točke.

Košarka - Mednarodni - EP

T.Parker (FRA) 18,5 koš.
2
Na dveh tekmah, ki sta bili za Francijo daleč najbolj pomembni (Ukrajina v prvem delu in Slovenija v četrtfinalu) je Parker v igri preživel več kot pol ure in dosegel 28 ter 27 točk. Ne samo, da je kapetan, organizator igre in glavni motivator ekipe, včasih poprime tudi za tablico in sam nariše kakšno akcijo si je zamislil. V pogovoru po tekmi z našimi je povedla, da ga tukaj zanima samo medalja, saj je še edina zadeva, ki je ni osvojil in zato bo tudi danes visoko motiviran. Na parketu ga pričakujem recimo 34 minut, v katerih bi moral že samo ob povprečnem metu doseči čez 20 točk. Za takega igralca kot je Tony, čisto vsak nasprotnik težko najde protistrup.