V skupini A bo nastopil tudi bržkone glavni pretendent za končno zmago v evropski ligi prvakov, madžarski Veszprem, v njej pa so tudi nemški Rhein-Neckar Löwen, ruski Sankt Peterburg in ukrajinski Motor Zaporožje.

Celjska ekipa se bo v hrvaško prestolnico odpravila na dan tekme, varovanci Vladana Matića pa bodo pred tem dvobojem tudi morali odmisliti nekoliko nepričakovan sredin poraz v Velenju. Prvi favoriti državnega prvenstva so na tem dvoboju prikazali številne obraze, v njihovi igri so se izmenjevale vrhunske poteze in začetniške napake, prav te pa so jih - v kombinaciji s številnimi zapravljenimi priložnostmi iz najbolj ugodnih položajev - na koncu tudi stale zmage v Rdeči dvorani.

"V Zagrebu bo pravi pekel. Igralci hrvaške ekipe se bodo 'metali na glavo', tako kot so se Velenjčani na sredinem dvoboju v Rdeči dvorani. V soboto se bomo borili po svojih najboljših močeh, tako kot se na vsaki tekmi, a upam, da bomo v prelomnih trenutkih dvoboja prikazali bolj zrelo predstavo in močno izboljšali našo realizacijo iz nasprotnih napadov. Če želimo zmagati, potem moramo dosegati tudi lahke gole," je pred sobotnim rokometnim posladkom dejal slovenski reprezentant in dirigent celjske ekipe Sebastian Skube.

Izkušeni krilni reprezentant Luka Žvižej po porazu v Velenju ni skrival svoje jeze, pred sobotnim dvobojem v hrvaški prestolnici pa je dejal: "Glede na igralsko zasedbo Celja in Zagreba je hrvaška izkušenejša, ob tem pa igrajo doma, kar je velika prednost na teh tradicionalnih dvobojih. Upam, da tekma ne bo preveliko breme za naše igralce, bo pa zagotovo še težja od tekme v Velenju. Na tej tekmi se moramo boriti do zadnje sekunde, to je edino vodilo na poti do dobrega rezultata."

Celjske rokometaše naj bi v Zagrebu spodbujalo okoli 300 najbolj zvestih privržencev. Tekma se bo začela ob 18. uri, na njej pa bosta pravico delila romunska sodnika Bogdan Nicolae Stark in Romeo Mihai Stefan, delegat pa bo Grk George Bebetsos.

Gorenje na krilih zmage nad Celjem pričakuje Drott Halmstad

Pred rokometaši velenjskega Gorenja je prva tekma v evropski ligi prvakov. V soboto, 21. septembra, bodo v Rdeči dvorani ob 20.30 gostili švedski Drott Halmstad, slovenski prvaki pa se nadejajo prvega para točk v skupini D. V njej nastopata tudi nemška HSV Hamburg in Flensburg-Handewitt ter španska Naturhouse La Rioja in danski Aalborg.

Izbranci velenjskega stratega Ivana Vajdla so v generalki za prvi obračun v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju v sredo na kolena položili največjega domačega tekmeca iz Celja, na krilih te nekoliko nepričakovane, a povsem zaslužene zmage, pa pričakujejo švedskega prvaka. V Šaleški dolini priznavajo, da o skandinavskemu tekmecu nimajo veliko informacij, v svojem arhivu pa vendarle hranijo nekaj posnetkov sobotnega gosta Rdeče dvorane.

"O Drottu Halmstadu imamo malo podatkov, a prepričan sem, da bom skupaj s svojimi najtesnejšimi sodelavci moje fante dobro pripravil za sobotni dvoboj," je uvodoma dejal Vajdl in dodal: "Naš cilj je uvrstitev v osmino finala lige prvakov, to pa lahko izpolnimo le z zmagami na našem igrišču. V tem tednu sem si ogledal posnetek tekme Drotta z luksemburškim Eschom, na njej pa se jasno vidi, da švedska ekipa goji skandinavski rokomet. Moramo preprečiti navezo zunanje vrste in krožnega napadalca, prav tako pa prebiti gibljivo obrambo 6-0 in onemogočiti hitre protinapade."

Med najvidnejšimi igralci sredine generalke je bil letošnji novinec v velenjski vrsti Staš Skube, ki je pred sobotnim dvobojem v Šaleški dolini dejal: "Za večino ekipe bo to krstni nastop v ligi prvakov. Zavoljo tega nimamo pravega občutka, tudi ne vemo, kaj lahko pričakujemo, a skupaj s soigralci lahko obljubim igro do zadnjega diha. Če bo vzdušje v soboto zvečer podobno sredinemu obračunu s Celjem, potem lahko v tekmo vstopimo brez strahu. Upam, da bosta točki ostali doma."

Velenjska ekipa je po koncu minile sezone dodobra prevetrila svoje vrste, a novinci so v pripravljalnem obdobju in predvsem na sredini osrednji tekmi s Celjem dokazali, da se bo v Rdeči dvorani tudi v prihodnje igral kakovosten rokomet. Zaradi mladosti in neizkušenosti je pričakovati številne vzpone in padce, na ta nihanja pa so v Velenju pripravljeni.

Pravico na slovensko-švedskem obračunu, ki se bo v soboto začel ob 20.30, bosta delila Madžara Ferenc Bonifert in Viktor Olah, delegat bo Hrvat Josip Posavec.