Prihodnje leto bo imel Ferrari v ekipi dva nekdanja svetovna prvaka, to se ni zgodilo že od petdesetih let.

Nešteto je ugibanj na ta račun. Lahko povem le to, da je bil Alonso vključen v izbiro novega dirkača. Saj nismo taki mazohisti, da bi izbrali nekoga, ne da bi o tem prej obvestili njega. Vedel je, da smo se odločili za Kimija. Nismo pa se odločili za kakšnega mladega in manj izkušenega dirkača, ker bo v sezoni 2014 že dovolj drugih sprememb. Ker Kimi sodi med štiri trenutno najboljše dirkače, veliko dvomov ni bilo. Upam, da bodo njegov najboljši PR njegove zmage in naslov prvaka. Veliko bo moral delati z ekipo, stalno bo moral biti v Maranellu, to bo njegova prva naloga.

Zakaj menite, da bo Kimi leta 2014 drugačen ali boljši kot v letih, ko je že dirkal za vas?

Njegov primer me spominja na primer Nikija Laude. Tudi on je imel v določenem trenutku v karieri vsega dovolj in se je umaknil. In se potem čez nekaj sezon vrnil ter ponovno postal prvak. Kimi mu je v marsičem podoben. Opažam, da mu je premor koristil, vrnil se je kot drugačen dirkač. Zanesljiv, redno zbira točke, zmaguje, tudi z ne najbolj konkurenčnim dirkalnikom. Ne vem, zakaj ne bi že prihodnje leto ponovil uspeha iz leta 2007, ko je postal prvak. Ko smo razmišljali, kaj storiti z drugim dirkačem v ekipi, sem si želel le, da ne bi vzeli nekoga, zaradi kogar bi obžalovali, da smo morali iz ekipe odpustiti Masso. Mislim, da smo s Kimijem našli takega dirkača.

Kako boste umirjali strasti med Fernandom in Kimijem?

Kot sem rekel, svoje bodo govorili le rezultati. Verjamem, da sta oba dovolj profesionalna in da bosta vedela, kaj storiti. Spodbujala bosta drug drugega; Fernando je imel zadnjih nekaj sezon kar nekaj težav, saj v lastni ekipi ni našel dovolj motivacije. Te mu v prihodnje ne bo manjkalo.

Po osmih letih se bo poslovil Felipe Massa.

Felipe je odličen dirkač, od njega smo pričakovali dobre rezultate in smo jih tudi dobili, a bil je enostavno preveč nekonstanten, preveč je nihal v formi. Imel je nekaj odličnih dirk. A tudi nekaj takih, na katere bi vsi najraje pozabili. V sezoni 2012 so nam v lovu na konstruktorski naslov manjkale točke, ki bi jih lahko osvojil. Nekateri menijo, da ne bo pomagal Alonsu in ekipi. Seveda bo pomagal Alonsu v boju za naslov prvaka in Ferrariju v boju za konstruktorski naslov, pomagal nam bo do zadnjega metra zadnje dirke.

Povzeto po motorsport-total.com.