Selektor govori o napetosti, a vam nasmešek z obraza ne zbeži.

Meni ni nikoli hudo. Če mi je, pa poskušam slabo voljo skriti.

Ste glavni generator pozitivnega vzdušja v reprezentanci?

Ne vem, takšen sem. Rad se veliko smejim. Če to pomaga ekipi, potem očitno sem neki generator. Sam tega sicer ne opazim, ampak tako pravijo predvsem drugi.

Kljub temu ste v času priprav vsi igralci večkrat izpostavili dobro vzdušje v moštvu.

Zagotovo je dobro. Na treningih je normalno, da gremo na vso moč, a dobro vzdušje se vidi potem zunaj igrišč. Tam ni konfliktov, ki bi lahko rušili pozitivno vzdušje. Vsi se razumemo, kar je zelo pomembno. Je pa res, da se marsikaj zgodi na treningu, ko je prisotne veliko želje in tekmovalnosti. Lahko pride tudi do konfliktov, ampak smo dovolj odrasli, da znamo te konflikte pustiti na igrišču.

Potem znate potegniti mejo med igriščem in zasebnostjo?

Nekateri znajo, nekateri malo manj, a se trudijo.

Jedro reprezentance je že dolgo skupaj.

Poznamo se že precej dolgo. Skupaj smo že nekaj časa, zraven jedra pa so prišli tudi novi igralci. Dobro se razumemo in sodelujemo.

Še lani ta čas ste razmišljali o reprezentančnem slovesu. Je sedaj vse po vaših željah?

Že to, da sem tukaj, pomeni, da je stanje dobro. Vse okoli priprav je bilo odlično, ničesar nismo pogrešali.

Kot cilj reprezentance se omenja četrtfinale. Je to za vas dovolj?

Zame ne, ampak bo pa četrtfinale dober za slovensko odbojko, ki tako daleč še ni bila.

Za uvrstitev v polfinale bo verjetno treba premagati Srbijo ali Italijo.

Ne smemo pozabiti, da če na prvi tekmi premagamo Srbe, nismo naredili prav nič, če izgubimo naslednji tekmi s Finsko in Nizozemsko. Prve tri tekme moramo odigrati maksimalno zbrano, ob morebitnem porazu proti Srbiji pa moramo biti nato še bolj enotni. Ne smemo biti vsak zase, ampak stopiti skupaj.

Imate raje, da se tri tekme zvrstijo v treh dneh ali da je vmes več premora?

Če izgubimo, imam raje, da me nekaj časa ni. Toda tudi če je tekma takoj drug dan, ni večjega problema. Če pa zmagamo, pa je treba takoj zajeziti evforijo in jo pustiti v dvorani. V obeh primerih je treba tekmo čim prej pozabiti.

Selektor Slabe je v času priprav večkrat potarnal, da slovenska igra pade, ko je na sporedu več tekem zapored.

To se nam je zgodilo predvsem na turnirju v Turčiji. Po prvi zmagi nam nato drugi dan ni šlo, ekipa pa ni stopila skupaj. O tem smo se pogovorili in dojeli selektorjeva navodila. Želja po zmagi je bila, a nam ni steklo. Na dveh zaporednih tekmah proti Belgiji pa smo dokazali, da lahko igramo dobro tudi drugi dan.

Kot vse kaže, boste prvi korektor reprezentance.

Selektor je že večkrat izpostavil, da imamo na vseh pozicijah več enakovrednih igralcev, kar velja tudi za mojo pozicijo. Redke reprezentance imajo tako širok kader. Če bo določena postava začela tekmo in igrala dobro, potem velikih sprememb ne bo. Morajo pa biti vsi igralci ves čas pripravljeni, da stopijo na igrišče.

S katerim podajalcem se bolje ujamete? Vinčićem ali Ropretom?

Toliko časa smo že skupaj, da je vseeno. Nimam preference. Jaz sem navajen, da mi podajajo grde žoge. No, včasih dobim tudi kakšno lepo, a bistveno več je grdih, haha.