Likvidacija Probanke in Factor banke s poroštvom države v slovenski javnosti glede na opravljene ankete nima prevladujoče podpore. Hkrati se pri tovrstnem načinu likvidacije z davkoplačevalskim denarjem poraja pomembno vprašanje moralnega hazarda v primeru celotnega poplačila upnikov. Likvidacija seveda ne bo odpravila ključnih težav slovenskega bančnega sistema, vseeno pa Evropska unija pozdravlja odločitev Banke Slovenije.

Veliko zmede je bilo tudi v Aerodromu Ljubljana. Predvsem se postavlja vprašanje, kdo bo gradil novi potniški terminal in kaj bo s privatizacijo. Na ponedeljkovi skupščini je bilo odločeno, da gradnje 57 milijonov evrov vrednega novega potniškega terminala ne bo. Predsednik uprave Zmago Skobir tako ne ve, v katere naložbe naj se usmeri, vlagatelji pa lahko le upajo, kdaj bo država uresničila napovedano privatizacijo in začela resno iskati kupce za letališče.

Nekaj težav zaradi nizke cene delnice na borzi ima tudi Gorenje, kjer želijo do konca novembra izpeljati večino izmed treh načrtovanih dokapitalizacij. Ponudba delnic obstoječim delničarjem, javnosti in zaposlenim bo največja od treh v avgustu izglasovanih dokapitalizacij, cena naj bi znašala 4,31 evra za delnico. Ker je trenutna cena na borzi nižja od cene v dokapitalizaciji, med malimi vlagatelji ne bo večjega zanimanja. Dokapitalizacija bo tako bolj zanimiva za institucionalne vlagatelje, ki bodo želeli kupiti večje količine delnic. Dvojna kotacija na varšavski borzi bi vsekakor lahko povečala zanimanje večjih vlagateljev.

Marsikateri vlagatelj se tako v tem času sprašuje, zakaj sploh še investirati v Slovenijo. Enako so se spraševali tudi udeleženci ponedeljkove mednarodne konference FDI Summit. Boštjan Gorjup iz BSH je izpostavil, da so »dejavniki, zakaj investirati v Slovenijo, bližina ključnih trgov, potem kadri – inženirji in tehniki – ter dobaviteljska mreža«. Na zanimiv način je nekoliko preoblikoval besede predsednice vlade, da potrebujemo čas in ne denarja, z mislijo, da »je čas, da to obrnemo, da ne potrebujemo časa, temveč odločitve«.