Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Atletico(M) - Zenit
1

Že prva tekma bo za obe ekipi zelo pomembna v boju za drugo mesto v skupini, ki še vodi v osmino finala. Poleg njiju je v skupini namreč še močni Porto, zato je lahko na tekmah med temi tremi ekipami že vsak poraz usoden. Zenit bo v Madrid pripotoval po točko, domači pa bodo trdno odločeni, da zelo dober začetek sezone nadgradijo še s prvo zmago v ligi prvakov. Simeone ima trenutno zelo razigrano ekipo, ki jo bo na njenem stadionu težko zaustaviti, zato diši po domači zmagi, Rusi pa bodo svoje priložnosti verjetno prav tako iskali predvsem doma. (7/10)

Nogomet - Liga prvakov

Barcelona - Ajax/+1/
1

Čeprav igra Barcelone v zadnjih tednih ni bila navdušujoča, ni nobenega dvoma, da se nocoj na Camp Nouu obeta enosmerni promet proti vratom Nizozemcev, ki bodo veseli že nizkega poraza. Remi bi bil za Ajax velik uspeh, za Barco pa še večje razočaranje. Verjetno bodo Messi in druščina zmagali z več kot enim golom razlike. (7/10)

Nogomet - Liga prvakov

Napoli-Borussia D (Oba data gol?)
1 (=da)

V Neaplju se obeta odlična tekma, saj obe ekipi gojita napadalen nogomet in imata izjemne napadalce, v začetku nove sezone pa sta v dobri strelski formi. Gledalcem tokrat skoraj zagotovo ne bo dolgčas, najverjetneje pa se bosta zatresli obe mreži. (8/10)

Košarka - Mednarodni – EP

Srbija - Španija
2

Mlada srbska reprezentanca je res dobro opravila z dosedanjim delom prvenstva in verjetno z rezultati presenetila samo sebe, sedaj pa se vendarle začenja zares. Favoriti ne bodo imeli več slabega dne in tudi minute najboljših igralcev se bodo povečale. Ne dovolj izkušena zasedba Srbije se bo le stežka kosala s prekaljenimi Španci in bo za zmago potrebovala več kot le dober dan. Ni presenetljivo, da so v Srbiji vsi z ogorčenjem sprejeli čuden poraz Španije proti Italiji, saj se zavedajo, da imajo proti Špancem, še vedno prvim favoritom prvenstva, precej manjše možnosti za uspeh. Svetovne stavnice za zmago Španije ponujajo skromne kvote okoli 1,35, zato velja izkoristiti radodarnih 1,6 v Sloveniji. Izpad Špancev v četrtfinalu bi bil senzacija, ki je verjetno tudi sodniki ne bodo dovolili. (7/10)

Košarka - Mednarodni – EP

Slovenija - Francija
2

Francija je eno tistih atletskih moštev, ki Sloveniji nikoli ne ustreza. Čeprav na prvenstvu pri nas galski petelini do sedaj niso blesteli, je podobno kot pri Špancih to sedaj precej nepomembno, saj je četrtfinale tekma zase in na njej si lahko z eno zmago povrneš ugled ter utišaš vse kritike. Tole je lep primer tekme, kjer so možnosti za zmago 50-50 in nihče ne more z gotovostjo trditi, kako se bo srečanje odvilo. Če bosta brata Dragić spet letela po igrišču in bo Slovenija igrala fanatično predvsem v obrambi, so seveda možnosti za uspeh domačina lepe, a zagotovo imajo tudi Francozi svoje načrte, prav gotovo pa jim je jasno, kje je ključ do zmage, saj sta bila sramotna poraza proti Poljski in Finski, ko Goran Dragić praktično ni igral, dovolj zgovorna. Če bo Parker imel svoj dan in bo ustavil Dragića, sam pa prispeval 20 točk ali več, se Sloveniji ne piše nič dobrega. K temu, da se splača staviti na Francoze pa govori tudi lepa kvota, ki je najbrž le v Sloveniji večja kot 2,0, saj na svetovnih stavnicah vloga favorita pripada Franciji. V stavi na Slovenijo pri kvoti 1,65 v tako težki tekmi pa ne vidim vrednosti. (4/10)