Predsedniku celjskega kluba Sandiju Sendlbahu je uspelo izpeljati projekt celjskega članskega hokeja; tako bodo Celjani že v soboto proti Triglavu začeli novo tekmovalno leto v članski konkurenci. Izbranci trenerja Roka Rojška so doma opravili zahtevne priprave, odigrali dva prijateljska obračuna, čaka jih še eden proti Založanom, prvi test pa bo v soboto ob 18. uri v domači ledeni dvorani.

"Po lanski izjemno uspešni sezoni, ko se je ekipi selekcije U20 uspelo uvrstiti v finale državnega prvenstva, smo stopili skupaj, da omogočimo igralcem, ki bi bili letos prestari za igranje v tej konkurenci, da nadaljujejo pot v domačem okolju. Ob tem nas veseli pomoč lokalne skupnosti in Hokejske zveze Slovenije. Fantje si za trdo delo in prizadevnost v vseh teh sezonah zaslužijo nagrado in verjamem, da se bo moštvo že letos uveljavilo v konkurenci lige INL," je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik kluba Sendlbah.

"V klub sem prišel pred petimi leti, takrat smo se z mladimi učili in borili, bili bolj pri dnu lestvice, zadnje leto pa nam je uspelo zaigrati v finalu državnega prvenstva U20. Upam, da bomo po takšni zdravi poti hodili tudi v prihodnje. Ekipa je mlada, povprečna starost igralcev je 19 let, borili se bomo z izkušenejšimi, a s tem si ne belim glave. Na prijateljskih obračunih smo igrali nad pričakovanji in upam, da bo trend takšen tudi v prihodnje," pa je pričakovanja strnil trener Rojšek.

Uvodne novinarske konference se je udeležil tudi generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, ki je vesel vrnitve moštva HK Celje v člansko konkurenco. "Dobro še pomnim dneve, ko smo v Celju dvoboje igrali pred nabito polnimi tribunami. Vesel sem, da se Celjani vračajo in vesel sem igranja tudi vseh drugih slovenskih klubov v ligi INL. Hokejska zveza si je močno prizadevala, da vrnemo članski hokej v vse slovenske dvorane in to nam je tudi uspelo. Mislim, da je to prava pot, saj je nekakšna polprofesionalna raven tista, ki je v teh časih realnost. Čaka nas še nekaj dela na področju promocije, saj si želimo, da bi bile tribune v prihodnje lepo polne," je dejal Kontrec.

V ligi INL, ki se bo začela konec tedna, bodo poleg Celjanov nastopali še Playboy Slavija, Triglav, MK Bled, Maribor in Team Jesenice, iz Avstrije Bregenzerwald, Zell am See, Lustenau in Feldkirch ter italijanski Kaltern, Eppan, Merano, Neumarkt in Gherdeina.