PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Viktoria Plzen-Manch City
2
Morda sem še preveč pod vtisom dejstva, da me Čehi v dveh tekmah proti našim prvakom niso prepričali, ampak osebno bi tule kvoto na zmago Citya postavil precej nižje. Zmožnosti Viktorijinega napada so zelo vprašljive, vsaj v primerjavi z današnjim gostom, zato se bo trener verjetno zanašal na "bunker", ki pa bi v primeru zgodne kapitulacije lahko doživel debakel. Ne gre pozabiti, da so Angleži svojim navijačem z začetka sezone ostali še kar precej dolžni.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Benfica-Anderlecht/2,5/
2
O predispozicijah Benficinega napada ne gre izgubljati besed. Igralci kot so Lima, Cardozo, Marković, Rodrigo in Sulejmani bodo na Luzu težko komu prizanesli, bodo pa imeli orli vsaj na prvi tekmi veliko težav v obrambi, če se na koncu izkaže, da bosta dejansko manjkala Garay ter Luisao. Belgijski prvaki v portugalsko prestolnico prihrajajo zelo samozavestni, saj so v prvih sedmih tekmah sezone dali kar 36 golov. Se mi zdi, da gledalcem ne bo dolgčas.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

FC Kobenhavn/+1/-Juventus
2
Stara dama ima po mojem skromnem mnenju top3 zvezno vrsto letošnje Lige prvakov, zato ne čudi, da bo Solbakken igralce postavil v formacijo 4-5-1 ter s tem skušal vsaj malce razbremeniti zadnjo vrsto z vratarjem Wilandom na čelu. FCK je sezono začel obupno in po prebiranju spletnih forumov človek dobi občutek, da še njegovi najbolj zagreti navijači nocoj ne verjamejo v čudež. Juve težav s poškodbami nima, v dansko prestolnico tako prihajajo kot velik favorit. Če je na tem svetu še kaj logike, potem bi tole črno-beli morali dobiti z lahkoto. Soliden "kombo" material.

Tenis - WTA - Seul

Minella M.-Cabeza Candela E./2:0/
Z
Naj se jutro začne z zeleno barvo. Minella s Španko večjih težav res ne bi smela imeti, saj je ta v zadnje pol leta odigrala le en pro dvoboj na trdi podlagi in še tega gladko izgubila od specialistke za igro dvojic Ashleigh Barty. Na drugi strani imamo Luksemburžanko, ki je na Us Openu v 1. krogu namučila Stephensovo, je pa očitno Mandy tudi v zelo dobri formi, saj je prejšnji teden v Taškentu dosegla polfinale. Zmaga Minelle in za bolj pogumne kar 2:0 v nizih.

Tenis - ATP - St. Petersburg

Mannarino A.-Donskoy E.
2
In še en teniški par, kjer stavim na domačina. Rus je zelo talentiran, vendar pa ima težave z nekonsistentnostjo. Poseduje zelo dober udarec na obeh straneh, medtem ko Francoz, kadar mu zataji bekhend, težko izvleče karkoli pozitivnega. Gre za igralca, ki je bil venomer razpet med challenger in ATP ravnijo, za dokončen razvoj potenciala pa mu je verjetno zmanjkala boljša spremljevalna ekipa oziroma en malo bolj resen trener. Donskoyu z nasveti pomaga nekdanja številka 1, sam Marat Safin.