Kar je najprej izgledalo kot nov sprehod na prvo mesto za dirkača Honde Marca Marqueza, se je na koncu izkazalo kot nedeljski sprehod v parku za Lorenza. Yamahin dirkač je namreč vse delo opravil že na prvih 800 metrih dirke in dokončno zapečatil novo zmago v dveh uvodnih krogih dirke. V tem času si je z odličnim startom privozil najprej 1,5, v dveh naslednjih krogih pa še sekundo prednosti in zanj je bilo delo bolj ali manj opravljeno.

»Veselim se te zmage, tretje zaporedne v Misanu, ki ima svoj dodaten pomen tudi zato, ker je to domača dirka Valentina Rossija. Zmage se veselim še toliko bolj, ker nismo imeli lahkega konca tedna, saj sem imel največ težav pri zaviranju. A na nedeljskem dopoldanskem ogrevanju smo se odločili za korenite spremembe pri nastavitvah motocikla. Vgradili smo trše sprednje vilice, izbral pa sem enako strategijo kot na zadnjih nekaj dirkah. In to pot je vse delovalo brez težav. Pri zaviranju nenadoma nisem imel več težav, po odličnem startu pa sem lahko vozil poljubno hitro. Nekaj je pomagal seveda tudi novi menjalnik, a vse se je enostavno zložilo v lepo celoto. S tem sem se še za pet točk približal Marquezu, kar bo v nadaljevanju sezone še kako pomembno,« je prepričan Jorge Lorenzo, ki je imel dejansko precej »osamljeno« dirko v ospredju, kar pa ne bi mogli trditi za Marca Marqueza.

Mladi Španec, ki še vedno vodi v skupnem seštevku, to pot je v primerjavi z Lorenzom izgubil le pet točk, je na dirki napravil dve napaki. Slabše je startal in potem v lovu za Pedroso prepozno zaviral in zdrsnil s steze, da ga je prehitel še Rossi. Nato se je ves preostali del dirke moral pošteno truditi, da je prišel nazaj na drugo mesto, medtem pa se je Lorenzo odmaknil na neulovljivo razdaljo. »Od samega začetka sem vedel, da bo začetek dirke težak, saj mi motocikel s polno posodo za gorivo ni dobro ležal. Res je tudi, da sem ta konec tedna dvakrat padel, a zato sem moral biti na dirki toliko bolj agresiven. Ni mi preostalo drugega, kot da napadam z vso silo. In napake se potem dogajajo. Časi na krog so precej nihali, a bolj ko je bila posoda za gorivo prazna, bolje je motocikel ležal na stezi. Vseeno moram biti z drugim mestom zadovoljen, saj ostajam v skupnem vodstvu,« je ocenil Marc Marquez

Ponovno je bil eden od osmoljencev te dirke drugi dirkač Honde Dani Pedrosa. To pot je bil bolj uspešen v Misanu, saj je lani dirko končal v prvem krogu, tokrat pa mu je uspelo priti vsaj na stopničke. »Presneto težka dirka je za nami. Pa ne samo dirka, ves konec tedna smo iskali optimalne nastavitve, a jih nismo našli. Posebej me je ob vsako možnost za boj za zmago ali drugo mesto spravljal izredno slab oprijem zadnjega kolesa. Zato nisem mogel niti slediti Lorenzu niti se dostojno braniti pred napadi Marqueza. Dal sem vse od sebe in na srečo tudi Valentino Rossi na domači dirki ni bil tako nevaren tekmec, kot bi pričakoval,« je še dodal Dani Pedrosa, ki je zdaj v skupnem seštevku drugi z enako bero točk kot Lorenzo.

Četrtouvrščeni Valentino Rossi je pred dirko ravno VN v Misanu označil kot »prelomno«, a na njej ni uspel blesteti pred domačimi navijači, ki so ga spodbujali veliko bolj kot prve tri dirkače. A kljub četrtemu mestu Italijan Valentino Rossi ni bil pretirano razočaran: »Ni najlepše, če pred polnimi tribunami prijateljev in tako rekoč sosedov ne stopiš na najvišjo stopničko, a vseeno ne morem biti preveč razočaran. Že pred dirko smo vedeli, da ne bo lahko, upal sem le, da bo imel Pedrosa večje težave. To smo pričakovali, toda očitno je bil na dirki dovolj nežen z motociklom. Meni pa je najbolj nagajala prevelika poraba goriva. Očitno je moj slog vožnje bolj potraten z gorivom in na koncu sem moral precej varčevati z njim, da sem sploh lahko pripeljal do cilja. S tem seveda nikakor nisem mogel ogroziti Pedrose. Zdaj bomo morali delati na manjši porabi goriva, sicer pa se na motociklu, tudi zahvaljujoč novemu menjalniku, veliko bolje počutim.«

Tudi bitka za peto mesto ni bila »nedolžna«. Za to sta poskrbela Cal Crutchlow in Stefan Bradl, pri čemer je Nemec celotno dirko kot senca sledil Britancu in mu ni privoščil niti kroga počitka. In sebi tudi ne, tako da je bil po dirki vidno zadovoljen, čeravno je moral priznati, da je bil na minulih dirkah še boljši. »Celoten konec tedna se je odvijal po čudnem scenariju. Iz dneva v dan smo izboljševali motocikel, ki je bil na našo srečo najboljši ravno na nedeljski dirki. Najprej nisem bil povsem prepričan, kaj bodo zmogle pnevmatike, a bolj ko se je dirka odvijala, boljše so bile. Lahko sem mu sledil in pripravljal napad, zanj sem se odločil v zadnjem krogu dirke, ker druge možnosti ni bilo več. K sreči se je vse izšlo dobro in moram se zahvaliti Calu za odlično dirko. Najboljše sem si torej pripravil za konec celega konca tedna,« je povedal Stefan Bradl. Naslednja dirka bo 29. septembra v Alcanizu v Španiji.