Slovenija je že v uvodni četrtini prikazala izjemno igro, blestel je predvsem starejši Dragić, ki je dosegel prvih 11 točk. Na koncu je končal pri 28 točkah in bil najzaslužnejši za veliko zmago proti nekdanjim evropskim prvakom. 27-letni Ljubljančan je zdaj drugi strelec evropskega prvenstva; s 119 doseženimi točkami je pred njim le največji zvezdnik tega eurobasketa Francoz Tony Parker (128).

"Odlično smo odprli tekmo. Bili smo agresivni 30 minut tako v obrambi kot napadu, pobirali skoke. To nam je veliko pomagalo pri zmagi. Potem pa spet črne minute konec tretje četrtine. Res smo bili utrujeni, jaz sem komaj tekel. Ko sem bil na klopi, sem že razmišljal: 'Ne spet Španija, da ne bomo 'zafurali' zmago'. Konec koncev, vsaka čast navijačem in fantom, da smo zdržali in premagali reprezentanco, ki cilja na kolajno," je povsem izmučen po tekmi razlagal starejši od bratov Dragić.

Tako proti Grčiji kot tudi Italiji je slovenska reprezentanca pokazala dobro igro. Pokazala je predstavo, ki daje upanje tudi za najvišja mesta, slovenski organizator igre pa verjame, da je to način, kako premagati še druge tekmece.

"Če tako igramo tudi proti kaki drugi ekipi, jih bomo lažje zlomili. Če proti Grkom vodiš za 25 ali 30 točk, oni še zmeraj igrajo kot, da je tekma izenačena. Ne divjajo, uspavajo te, to so storili z nami. Če bi nasproti stala kakšna druga ekipa, bi bilo 40 točk razlike," je prepričan Dragić.

Zadnja ekipa, ki bo stala nasproti Sloveniji v drugem delu, je Finska. Tekma bo v ponedeljek ob 21. uri, junaki pa lahko ob spodrsljaju Hrvaške proti Grčiji osvojijo prvo mesto v skupini F. Čeprav so premagali velikana evropske košarke, so reprezentanti po uspehu slišali marsikatero opazko selektorja Božidarja Maljkovića.

"Božo nas nahrulil v garderobi. Čeprav smo premagali veliko reprezentanco, smo jih slišali. Za uspeh proti Finski je recept enak kot proti Grčiji ali Italiji. Moramo zmagati, v Stožicah še nismo izgubili. Upam tudi, da ne bomo. Morali bomo biti osredotočeni na tekmo in igrati 40 minut," verjame eden najvidnejših članov Slovenije na dosedanjih tekmah, ki v povprečju dosega 17 točk na tekmo in je prvi strelec svoje ekipe.