Žakljeva si je v tej sezoni na vseh dirkah razen na Norveškem prikolesarila oder za zmagovalke, saj v gorsko-kolesarskem svetovnem pokalu na njem stoji prvih pet tekmovalk. Na uvodni dirki v Albstadtu je bila četrta, nato je nanizala dve zmagi, najprej v Novem Mestu, kjer je tudi oblekla belo majico vodilne kolesarke, nato pa še v Val di Soleju. V andorskem Vallnordu je bila peta, v kanadskem Mont-Sainte-Anne pa tretja. Vmes je v Bernu osvojila še naslov evropske prvakinje. Poraz je doživela na državnem prvenstvu v Kočevju, kjer jo je ugnala Blaža Klemenčič, na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu pa je po padcu ostala brez pričakovanega odličja na petem mestu.

Za Kalentijevo je na drugem mestu končala Italijanka Eva Lechner, tretja pa je bila svetovna prvakinja, Francozinja Julie Bresset. Druga slovenska predstavnica Blaža Klemenčič (Calcit Bike Team) je danes končala na 30. mestu.

"Občutki so neverjetno dobri, zdaj ko vem, da je zmaga v mojih rokah, da je ne branim več. Bila je izredno težka dirka. Nisem se mogla izognit občutku pritiska, karkoli bi se lahko zgodilo. Od starta se nisem najbolje počutila, nisem imela svežih nog, nisem mogla eksplozivno pritisnit in ostat v ospredju, kar mislim, da je posledica res dolge in izjemno uspešne sezone. Vseeno sem zbrala dovolj moči in motivacije, da sem končala tik za stopničkami. Kar je važno je, da mi je uspelo ubranit in osvojit skupno zmago," je po dirki razlagala Žakljeva.

Žakljevi bi na zadnji dirki sezone skupno zmago lahko odnesla Nasheva, teoretično tudi Poljakinja Maja Wloszczowska, a je bila Slovenka vseskozi bila pred Čehinjo. Pred startom je bilo nekaj treme, to je priznala tudi Žakljeva. "Ne morem zanikati, da je ni bilo, seveda je bila. To je normalno, razumljivo. Ko se dirka, se dirka. Težki so trenutki prej, zato je treba ohranit trezno glavo. To je celi ekipi tokrat znova uspelo."

"Odleglo mi je, ko sem videla, da tudi ostalim ni lahko, predvsem pa tistim, ki so mi najbližje. Katerina je bila za mano, Majo sem imela na očeh. To je bilo nekaj odrešilnega zame. Mirno sem se lahko osredotočila na dirko, hkrati pa so navijači dodali tisto, kar sem danes res potrebovala, da sem se maksimalno potrudila."

Na sever Evrope so pripotovali številni navijači slovenske gorske kolesarke, ki so ob celi progi glasno navijali. Ko je Žakljeva prečkala ciljno črto z visoko dvignjenimi rokami se je slavje začelo, še toliko večje, saj tekmovalka iz Ledin jutri praznuje rojstni dan. "Podpora mi pomeni izjemno veliko. Med dirko skušam biti osredotočena čim bolj na progo, da ne delam napak. Občutek, da vem, da so z mano, ko vem, da so tukaj, je nekaj, kar se ne da opisat. Je nujno potrebno za vrhunske rezultate, ki sem jih letos dosegala," je zaključila zmagovalka svetovnega pokala.

Po šestih dirkah je članica Unior Tools Teama zbrala 1080 točk. Na drugo mesto se je prebila Lechnerjeva (960 točk), Nasheva pa je zdrsnila na tretje (955 točk). Klemenčičeva je izgubila eno mest in sezono s 344 točkami končala na 19. mestu.