Toda četrtkova zmaga s 3:1 nad Belgijo ni bila zadnja tekma slovenske izbrane vrste. Včeraj sta se isti reprezentanci pomerili še za zaprtimi vrati v dvorani Lukna v Mariboru. Slovenija je ponovno zmagala s 3:1. »Rezultat je bil enak, a tokrat je bila razlika v nizih večja v našo korist kot v četrtek. Rezultatsko smo zmagali bolj konkretno, saj so Belgijci slabše sprejemali,« je dejal slovenski selektor Luka Slabe.

Kljub temu da so vloge nosilcev razdeljene, je prvi mož reprezentance še vedno precej skrivnosten. »Imamo veliko igralcev, ki so nam na voljo. Vsi so na pripravljalnih tekmah pokazali precej. Lahko igramo s katerim koli korektorjem, sprejemalcem, podajalcem, liberom... Andrej Flajs je denimo včeraj več kot dostojno zamenjal Klemna Čebulja v kriznih minutah, zato menjava nazaj ni bila potrebna. Ne smem pozabiti niti na Mateja Vidića, ki je odigral najboljše, kot lahko,« je rekel Slabe.

Širok kader bo lahko pomembna prednost slovenske reprezentance tudi na evropskem prvenstvu, ki se začenja prihodnji petek. Slovenija bo prvo tekmo odigrala proti Srbiji. »Na evropskem prvenstvu ne bomo spremljali Slovenije vedno v isti postavi. Nasprotnikom se bo težko pripraviti na nas, hkrati pa bomo lahko imeli ves čas sveže igralce. Seveda to ne pomeni, da bomo kar najprej menjavali postavo, a imamo precej možnosti, da malo šahiramo. Vsi so z vsemi uigrani,« je zadovoljen slovenski selektor, ki je dal danes igralcem prost dan. Reprezentanca se bo spet zbrala jutri, do odhoda na evropsko prvenstvo pa jo čakajo še trije treningi v dvorani.

Včeraj je slovenska reprezentanca odigrala še eno tekmo, toda ni šlo za udarno zasedbo, ampak za slovensko B-postavo. V dvorani Tabor je bil nasprotnik Kamerun. »V tej zasedbi je bil tudi Jan Planinc, ki se je vrnil po dvodnevni odsotnosti zaradi bolezni. V ekipi je bilo nekaj igralcev s širšega slovenskega spiska in nekaj igralcev iz ACH Volleyja. Igrali so Brulc, Jereb, Mijatović, Djordjević-Kamenik in Fabjan, zraven pa je bilo še nekaj mlajših igralcev, kot sta Jan Kozamernik in Luka Mulec,« je razložil Slabe. vra