Ljubljanski hokejisti so danes začeli tekmovanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Za začetek jih, ker je njihova dvorana še prizorišče košarkarskega Eurobsketa in še nima hokejske podobe, čaka nekaj zaporednih gostovanj. Prvo so opravili na Tirolskem, Innsbruck, lani zadnjeuvrščena ekipa, ki je v prvem krogu doma z 1:6 izgubila proti Bolzanu, pa je po izenačenem večjem delu tekme v končnici dosegel dva gola in zmagal s 4:2.

Prenovljena ljubljanska ekipa s številnimi mladimi igralci in novimi tujci (od lanskih je ostal le vratar Jerry Kuhn) je tekmo v Innsbrucku začela odlično. Že v prvi minuti je namreč Aleš Mušič zadel za 1:0, toda nato je Judd Blackwater zapravil tri priložnosti v treh minutah. Domači so sredi prvega dela najprej z igralcem več izenačili, nato pa ob izenačenih močeh še povedli.

V drugi tretjini so gostje prek Kena Ograjenška, ki je odbiti plošček potisnil v prazen gol, izenačili, že pred tem so sodniki razveljavili gol Žigi Pešutu, češ da plošček ni šel prek golove črte. Ob koncu tretjine je Alex Berry zadel okvir gola, Andrej Hebar pa je po samostojnem prodoru meril prek vrat.

Innsbruck pa je v zadnjem delu nekoliko srečno povedel po nekoliko slabšem posredovanju Kuhna, ki je sicer celo tekmo branil dobro, nato pa 102 sekundi pozneje dosegel še odločilni gol na tekmi za končno zmago.

Že v soboto bodo zmaji odigrali drugo tekmo sezone, njihov tekmec pa, znova v gosteh, bo Dornbirn.