Potem ko je Rola gladko dobil današnji uvodni dvoboj proti De Voestu, je v drugem dvoboju dneva Kavčič prav tako brez težav s 6:1, 6:3 in 6:4 premagal drugega južnoafriškega igralca Ruana Roelofseja. V prvem nizu je bil Kavčič prepričljivo boljši in ga je z dvema "breakoma" dobil s 6:1, pri tem pa na svoj servis izgubil le tri točke. Podobna je bila zgodba v drugem nizu, ki ga je Kavčič dobil s 6:3, v tretjem pa je sicer igralec JAR sploh prvič odvzel servis Sloveniji, a Kavčiču sta uspela dva "breaka" za 6:4. Dvoboj je trajal le uro in 47 minut.

"Vesel sem, da Slovenija po prvem dnevu vodi z 2:0. Ne bom rekel, da sem igral zelo dobro, igral sem toliko, kot je bilo treba. Vedeli smo,da bo Roelofse zaigral zelo agresivno, saj ima na tej podlagi tako edino možnost, da me premaga. Dobro je serviral in do tistih iger sem težko prihajal, a čakal sem svoje priložnosti in jih dobro izkoristil. Morda je škoda za tisti 'nesrečni break', ko so se tekmecu ravno vsi udarci poklopili in je bilo tako malo bolj napeto, kot bi lahko bilo. A to zdaj ni pomembno, vesel sem, da sem zmagal, da sem osvojil točko za Slovenijo," je po zmagi za 2:0 dejal Kavčič.

"Po prvem dnevu smo lahko maksimalno zadovoljni, želeli smo si takšen rezultat. Če sem iskren, je Rola danes definitivno presenetil z ravnjo svoje igre, mislim, da je presenetil tudi Južnoafričane. Imami rezultat, ki obeta ugoden razplet. Jaz bom že danes skušal fante maksimalno motivirati za jutri, da bomo dobili tudi igro dvojic in si priigrali odločilno tretjo točko, čeravno so Južnoafričani v dvojicah nekako papirnati favoriti. Skušali bomo presenetiti in že jutri končati ta dvoboj," je napovedal kapetan slovenske vrste Blaž Trupej, ki bo najverjetneje zamenjal oba prijavljena slovenska igralca - Grego Žemljo in Janeza Semrajca - za igro dvojic z junakoma današnjega dne.

"Kot veste, sta za dvojice prijavljena Žemlja in Semrajc, a v Davisovem pokalu imam možnost, da spremenim postavo eno uro pred tekmo. Mislim, da glede fizične priprave Role in Kavčiča ne bo težav, ampak bomo videli, kdo bo igral," je dejal Trupej in dodal, da je velika verjetnost za menjave: "Žemlja je včeraj sicer opravil prvi težji trening, vendar ima danes bolečine v nogah, tako da ne bo pripravljen za igro."

Obračun dvojic, ki Sloveniji že lahko prinese končno zmago in s tem obstanek v I. evro-afriški skupini, bo v soboto ob 14. uri.