Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Bordeaux – PSG
0,2
Francoski prvak, ki se lahko pohvali z enim najmočnejših napadov na svetu, je prvenstvo začel slabše, kot so od njega pričakovali navijači. Parižani so trenutno le na četrtem mestu , a zaostanek za vodilnim Monacom zaenkrat znaša zgolj dve točki. Danes jih čaka neugodno gostovanje pri Bordeauxu, ki sicer ni v izvrstni formi, a ga še zdaleč ne gre podcenjevati. Gosti veliko upov polagajo v svojega prvega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića, ki za zdaj ostaja velik dolžnik, saj je v prvenstvu dosegel le en gol.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Zavrč - Olimpija
1
Zavrč je bržčas največje presenečenje prvenstva. Klub, ki je bil še lani drugoligaš, se med slovensko elito znajde izvrstno in po osmih tekmah zaseda visoko tretje mesto. Daleč pod pričakovanji pa so predstave Olimpije, saj Ljubljančani nikakor ne najdejo prave forme. Na zadnji tekmi so jih tako Domžalčani v Stožicah premagali s kar 3:0 in še poglobili njihovo krizo. Če v času reprezentančnega premora varovanci Andreja Razdrha niso storili bistvenega napredka, se jim danes ne piše nič dobrega.


Nogomet - Turčija - 1.liga

Galatasaray - Antalyaspor
1
Galatasaray je po uvodni prvenstveni zmagi vpisal dva remija v gosteh. Tokrat znova igrajo pred domačimi navijači, ki so jim vselej v veliko pomoč. Tudi zato turški velikan prav težkega dela proti komaj 16. ekipi na lestvici Antalyasporu ne bi smel imeti.

Košarka - Mednarodni - EP

Litva - Belgija
1
Litva je v sredo suvereno opravila s Francozi, zato se proti Belgijcem praviloma ne bi smela pretirano namučiti. Povsem jasno je, da je kakovost na strani Litovcev. A če bodo slednji imeli do Belgijcev podcenjujoč odnos, se zna zgoditi, da se bodo opekli.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Innsbruck - Olimpija
1
Navijači Olimpije pred pričetkom nove sezone EBEL nimajo pretiranega razloga za optimizem. Moštvo je bilo sestavljeno zelo pozno in je še neuigrano, poleg tega pa je tudi sam direktor Matjaž Sekelj pred časom priznal, da moštvu primanjkuje kar 40 odstotkov treningov na ledu. Možnosti za zmago Ljubljančanov v prvem krogu tako niso prav velike.