Transferzala je novi gledališko-plesni abonma, ki bo obsegal izbor predstav s petih ljubljanskih neodvisnih prizorišč – to so Center kulture Španski borci, Mini teater, Plesni teater Ljubljana, Gledališče Glej in Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana. Razlog za medsebojno povezovanje odrov, ki sicer ponujajo zelo raznoliko gledališko in plesno produkcijo, je predvsem želja, da bi gledalcem in gledalkam predstavili najboljše, kar ponuja posamezna hiša.

Gledalci bodo lahko pri oblikovanju svojega abonmaja izbirali med 15 predstavami – vsaka hiša bo abonentom na izbiro ponudila tri produkcije, izmed katerih se bodo abonenti odločili za eno. Ob tem pa je v abonma, ki stane 25 evrov, vključen tudi zaključni dogodek s predstavo presenečenja in pa zabavo, na kateri se bodo lahko abonenti spoznali z ustvarjalci in umetniki. Vsi imetniki abonmaja si bodo lahko s 50-odstotnim popustom ogledali tudi katero koli izmed preostalih desetih predstav, ki jih niso izbrali v svoj abonma.

Kot pravi Marko Bratuš, umetniški vodja Gledališča Glej, so produkcije peterice sodelujočih odrov zelo raznovrstne, vsak od njih pa ima tudi svoje občinstvo; abonma naj bi prinesel pretočnost med njimi in gledalcem ponudil možnost, da spoznajo še neznane estetike, pa tudi možnost, da si izbrane predstave ogledajo, kadar želijo, saj bodo imele več ponovitev. Direktor Mini teatra Robert Waltl abonma vidi predvsem kot promocijo sodobne gledališko-plesne produkcije, obenem pa upa, da se mu bodo v prihodnosti pridružili tudi drugi neinstitucionalni producenti.