Direktor Sekelj je nedavno rekel, da vam manjka 40 odstotkov treninga na ledu.

V začetku avgusta smo trenirali manj kot običajno, saj v Ljubljani ni bilo ledu. Kljub temu je pomembno, da smo zgodaj dobili igrišče v Mariboru, v zadnjem času pa smo povišali intenzivnost vadbe v Kranju in Zalogu. Verjamem, da smo nadoknadili zamujeno in da nismo v zaostanku s tekmeci.

Moštvo je bilo sestavljeno zelo pozno. Je to hendikep?

Vemo, da je uprava čakala na dogovor z Medveščakom. A poglejte Bolzano, ki je moštvo izpopolnil še pozneje kot Olimpija in zmagal tako v Innsbrucku kot v Salzburgu. Bomo videli, kako se bomo odrezali mi, a zaradi pozne sestave ekipe ne vidim težav. Imeli smo dovolj časa za uigranost.

Kakšen je utrip v slačilnici?

Zelo pozitiven. Imamo najboljšega vratarja Kuhna, nove okrepitve so dobre. Na žalost imamo še kar nekaj težav s poškodbami, potrebujemo pa prav vsakega igralca.

Trener Zajc je spomladi rekel, da želi imeti bolj čvrsto moštvo.

Olimpija je že v preteklosti razen nekaj zadnjih let slovela kot čvrsta ekipa. Zelo dobrodošlo je, da je v moštvu več močnejših hokejistov, ki bodo znali zaščititi svojega vratarja. Tu seveda ne gre za to, da bi se pretepali vsako minuto, vsako tekmo. Bolj pomembno je, da bomo pred svojim golom sposobni narediti red.

Kaj pa ocena pripravljalnih tekem?

Na začetku smo igrali proti zelo dobrim ekipam. Z izjemo druge tekme z Medveščakom smo se dobro odrezali. Vsekakor je vedno bolje igrati proti kakovostnejšim nasprotnikom, saj več odneseš in dobiš pomembne izkušnje.

Vseeno pa ste brez resne tekme že dva tedna.

Ravno zaradi tega smo vmes odigrali s Slavijo, kjer smo vadili sistem igre. Zaradi intenzivnih treningov pa smo zdaj bolj lačni tekem. Komaj čakamo, da začnemo in se uvodoma udarimo z Innsbruckom.

Do kod lahko sežete?

Cilj je končnica, takrat se začne posebna zgodba. Potrudili se bomo in naredili vse, da si zagotovimo mesto med prvo šesterico že po rednem delu, sicer pa bomo izločilne boje lovili v spodnjem domu. Vemo, da ima na papirju marsikdo boljšo ekipo kot Olimpija, a imena ne pomenijo vsega. Vedno gre za uigranost in povezanost ekipe. Če je v slačilnici dobro vzdušje, se to odraža na ledu. Zelo kmalu bo jasno, do kod lahko sežemo.

Domača scena je še naprej uboga.

Tukaj je težko kaj pametnega povedati. Žal je stanje takšno, da Jesenic praktično ni več. Hokejska zveza pomaga, da lahko fantje vsaj kje igrajo, upam pa, da jim bo kmalu uspelo sestaviti konkurenčno moštvo, da se bodo čim prej vrnili na hokejski zemljevid. Normalno je, da potrebujemo večne derbije. Že minuli mesec na poletni ligi na Bledu smo videli, da so ljudje lačni medsebojnih obračunov, čeprav so se Jeseničani predstavili z dokaj neznanimi imeni.

EBEL je verjetno edina rešitev...

Zagotovo. Poglejte, koliko igralcev se je naredilo v tej ligi. Tičar, Sabolič, Jeglič, Robar… Praktično vsi reprezentanti so se kalili v EBEL in se dobro prodali. Zdaj igrajo vidno vlogo v tujini, kar potrjuje, da je liga kakovostna in dobra odskočna deska za naprej.