Bo lepo igrati v domačem kraju?

Zagotovo. Nazadnje sem igral še v dresu Fužinarja, tokrat pa bom v reprezentanci. Čeprav gre zgolj za še eno pripravljalno tekmo, sem vesel, da bom ponovno igral na Ravnah. Mislim, da sem pred tem zadnjo tekmo igral v sezoni 2005/06, ampak nisem povsem prepričan.

Bo zato na tribunah še kaj več vaših najbližjih?

Moji najbližji me tako ali tako spremljajo na skoraj vseh tekmah, ampak mogoče bo zdaj prišel še kakšen družinski član več.

Kakšna je trenutna pripravljenost izbrane vrste?

Zdaj smo en teden pred evropskim prvenstvom. Čudežev ne moremo več narediti, zato bomo poskusili izpiliti malenkosti in taktično pripravo na nasprotnike.

Je letos prišel čas za preboj v evropski vrh?

To bo pokazal končni rezultat. Zdaj smo dve leti starejši od prejšnjega evropskega prvenstva, zato imamo več izkušenj. Hkrati se moramo zavedati, da nam bodo na Danskem nasproti stale reprezentance, ki že dvajset let ali več igrajo na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih, svetovni ligi… Navajeni so igranja težkih tekem, zato so še vedno v prednosti.

Selektor Luka Slabe opozarja na prevelika nihanja.

Resda smo prejšnji teden proti Turčiji odigrali slabšo drugo tekmo, a treba je poudariti, da smo imeli na dan prve tekme tudi naporen trening v fitnesu. Bili smo precej utrujeni. Kljub temu je jasno, da si želimo na evropskem prvenstvu odigrati prve tri tekme maksimalno zbrano.

Se na treningih že kaj pripravljate na tekmece z EP?

Tako je že zadnja dva tedna. Na treningih se pogovarjamo, na kakšen način igrajo Srbi, ki bodo naš prvi tekmec. Veliko pozornosti smo posvetili bloku in obrambi. Največ poudarka je na tem, kako zaustaviti srbski napad. Zavedamo se, da igrajo potrpežljivo, zato želimo biti v določenih situacijah sami še bolj potrpežljivi.

Po koncu prvenstva boste zaigrali v Arkasu Izmirju.

Tam bo moj trener Glenn Hoag, s katerim še nisem sodeloval. Z vseh strani sem o njem slišal zgolj pozitivne stvari. Na turnirju v Hočah sem z njim tudi sam spregovoril nekaj besed. Da je res dober trener, kažejo njegovi rezultati. Za prestop v Izmir sem se odločil tudi zato, ker turška liga zelo napreduje. Pomemben dejavnik je tudi, da bo Arkas igral v ligi prvakov.

Imeli boste tudi nekaj slovenske družbe. Matevž Kamnik bo vaš soigralec, Tilen Kozamernik pa je Hoagov pomočnik.

Res je. V ekipi niso samo Kanadčani, ampak tudi Slovenci. Zelo vesel sem, da bom imel v Turčiji slovensko družbo.