Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - EP

Slovenija - Italija
1

Prvi del prvenstva je pozabljen, sedaj pa je lahko vsak poraz že usoden v boju za četrtfinale. Slovenski košarkarji bodo po dveh slabših predstavah gotovo trdno odločeni, da se v Stožicah znova prikažejo v boljši luči in poskusijo na krilih (še vedno) zvestih navijačev ponoviti dobro igro s tekme proti Španiji. Italijani so resda v Kopru navdušili, a so v dokaj lahki skupini igrali skorajda doma, tokrat pa v polnih Stožicah ne bodo imeli kaj dosti navijačev in tudi pritisk bo na njihovo mlado zasedbo precejšen. Osebno mislim, da je ta tekma za Slovenijo najbolj pomembna v drugem delu, zato na njej šteje le zmaga, ki bi državo ponovno dvignila na noge in utišala dvomljivce. Tega se zagotovo zavedajo tudi v našem taboru, kjer najbrž ne bo nemotiviranega posameznika in bo obramba na visokem nivoju, zato se Italijanom verjetno ne piše nič dobrega. V primeru poraza je zgodba za Slovenijo verjetno končana, saj se po treh zaporednih porazih ne bo čudežno pobrala. Tekma za vse ali nič, torej. (6/10)

Košarka - Mednarodni - EP

Grčija/+10/ - Španija
1

Grki so si predvsem s porazom proti Fincem pošteno otežili delo. Drugi favoriti prvenstva sedaj v drugem delu skorajda nujno potrebujejo tri zmage, ob le dveh pa potrebujejo še precej sreče, da bi prišli v četrtfinale. Če bi bila tole tekma v prvem delu, bi bile kvote precej drugačne in manj v prid Špancev, a zaradi dveh porazov Grkov, je sedaj Španija ogromen favorit. Toda tako zlahka prav gotovo ne bo šlo, saj imajo Grki po mnenju mnogih celo najboljšo zasedbo na prvenstvu in se bodo pripravljeni do zadnjih sekund boriti za uspeh. Morda bodo Španci res zmagali, a sprehodili do zmage se ne bodo. (6/10)

Košarka - Mednarodni - EP

Finska - Hrvaška
2

Hrvati so do sedaj vsej prej kot navdušili, a so tipično moštvo, ki po kakšni zmagi, kot denimo po tisti proti Sloveniji, dobijo krila, njihove navijače pa zajame evforija. Po uvrstitvi v drugi del prvenstva bo v Ljubljano gotovo pripotovalo več tisoč navijačev v kockastih dresih, ki bodo v Stožicah zelo glasni. Hraški košarkarji bodo tudi zato igrali vse bolje in so povsem resen kandidat za četrtfinale. Prvi in največji pogoj za to pa je predvsem današnja zmaga proti Fincem, ki so že senzacija prvenstva. Sproščeni severnjaki bodo v Stožicah lahko uživali v tekmah in čeprav poudarjajo, da se še ne mislijo ustaviti z zmagovanjem, bi bila vsaka njihova zmaga v drugem delu veliko presenečenje, saj gre sedaj na turnirju vendarle zares in jih nihče več ne bo podcenjeval, tudi sodniki pa verjetno ne bodo ravno na strani košarkarskega malčka. Poleg tega so FInci ostali tudi brez poškodovanega Mötöllem, kar bo voda na mlin visokim hrvaškim centrom in zato se mi zdi dobra stava tudi, da bo Tomić tekmo končal z več kot 10 točkami. (6/10)

Košarka - Mednarodni – EP

A.Tomič (HRV) 10,5 koš.
2 (je več)

Tomić je prvenstvo začel zadržano, nato pa igral vse boljše. Njegovi strelski dosežki na prvih petih tekmah so bili: 3, 7, 8, 11 in 12 točk. Z boljšimi igrami se povečuje tudi njegova minutaža in tudi danes proti Finski bo Repeša nanj še kako računal. Da bo Tomić verjetno med boljšimi strelci Hrvaške, ima precej zaslug tudi poškodba Möttöle, ki je že končal prvenstvo, to pa bo pod košem pri Finski pustilo veliko luknjo. Tomić bi znal to izkoristiti in tudi tokrat preseči desetico, Hrvati pa priti do zmage. (7/10)

Nogomet - Brazilija - 1.liga

Atletico MG - Coritiba
1
Atletico je aktualni južnoameriški prvak, ki pa mu v domačem prvenstvu letos ne gre najbolje. Vse preveč njihovih tekem se v zadnjem času končuje z remiji (5 od zadnjih sedmih), zato so se znašli nevarno blizu izpada v drugo ligo. Sicer so z dvema tekmama manj le dve točki oddaljeni od 10. mesta, a zagotovo jih bo pogled na lestvico dovolj motiviral, da bodo vse bolj razigrani Ronaldinho in druščina tokrat storili vse, da bo zmaga ostala doma in da pomirijo svoje navijače. Cortiba velja za prijetno presenečenje prvenstva, po kvaliteti zasedbe pa se z Ateticom ne more primerjati. Gostje bodo prišli po točko, za katero pa se bodo morali zelo potruditi. (5/10)