Poleg klasičnega treninga na tekaških rolkah in streljanja na biatlonskem strelišču, sta trenerja v tokratni cikel priprav vključevala tudi veslanje na Bohinjskem jezeru, gorsko kolesarjenje in vadbo za moč v fitnesu. Za zaključek osemdnevnih priprav pa so se tekmovalci spet pomerili na interni, 10-kilometrski tekmi s štirimi strelskimi postanki, kjer je bil zelo prepričljiv Klemen Bauer.

"Tudi te priprave so bile zelo naporne, saj sta se znova srečala velik obseg in visoka intenzivnost treninga. Nekaj napora smo prihranili le Teji Gregorin, ki se je borila s kašljem in Jakovu Faku zaradi oteklega gležnja, ki je bil posledica več zaporednih pikov čebele, ki se je nesrečno ujela v njegov tekaški čevelj. Takšen trening ni povsem tipičen za to obdobje, vendar želimo z njim kljubovati predvsem zelo dolgi in pomembni, olimpijski sezoni. Interna tekma je pokazala, da je celotna ekipa naredila korak naprej, predvsem pri strelski učinkovitosti. Tekaške čase je zaradi različnih zunanjih vplivov težko primerjati med leti, vendar bi lahko rekel, da smo dobro delali tudi na tem področju. Pravo primerjavo bosta prinesli šele tekmi državnega prvenstva, kjer bo s štartnimi številkami na prsih tudi psihični pritisk na tekmovalce večji, saj se bodo med seboj vendarle borili za naslove državnih prvakov," je zadnji dan priprav sporočil glavni trener Uroš Velepec.

Napore na treningih so tokrat razbile nekatere obveznosti do sponzorjev, ekipo pa je obiskala tudi snemalna ekipa BiathlonWorld.com TV, ki je z njimi posnela nekaj zanimivih video zapisov.