Dirka bo šla v zgodovino kot ena bolj dolgočasnih, saj se na stezi, z izjemo nekaj prehitevanj in razburjanja v prvem krogu, dejansko ni veliko dogajalo. Vettel je na vso silo obranil najboljši startni položaj, tudi za ceno premočnega zaviranja, ki mu je poškodovalo pnevmatiko, da je imel do prvega postanka nekaj težav s tresljaji. »Tukaj sem zmagal prvič v karieri, zato je to pot zmaga še toliko bolj sladka. Vem, kaj pomeni dirkati v Monzi, kjer navijači v veliki meri navijajo za Ferrari, in lahko rečem, da mi je bilo v še večje zadovoljstvo prehiteti rdeče. Imel sem nekaj težav, najprej s pnevmatiko, potem z menjalnikom, a se nam je dobro izteklo, saj sem si vmes privozil toliko prednosti, da mi ni bilo treba več voziti na vso moč,« je po dirki povedal Sebastian Vettel, ki so ga na zmagovalnih stopničkah navijači pospremili z žvižgi. Na te pa se ne on ne šef ekipe Christian Horner nista ozirala. »Vemo, kje smo, in vemo, kdo so Ferrarijevi fanatični navijači. Nismo užaljeni, to je pač Monza. Pravzaprav nismo niti pričakovali, da se bo tako izteklo, ker nam ta steza nekako ne leži,« je povedal Christian Horner.

Tudi Ferrarijev dirkač Fernando Alonso je ponovno dosegel več, kot bi lahko pričakovali. Z odličnim startom in mojstrskim prehitevanjem Webbra si je zagotovil drugo mesto, zato zadovoljstvo ne čudi: »Prehitevanje tukaj ni lahko, a mi je uspelo. Dejstvo pa je, da nam je Vettel spet ušel za nekaj točk. Zdaj nam ne preostane nič drugega kot polni napad, saj ni več prostora za taktiziranje. Moramo biti realisti, Red Bull je trenutno hitrejši od nas, zdaj nam dejansko lahko pomaga le še njihova slaba serija in veliko naše sreče. Toda brez boja se seveda ne bomo predali.«

Webber, ki je naredil korak na najnižjo stopničko, je še zadnjič v karieri v formuli 1 odpeljal dirko v Monzi. »Start ni bil optimalen, a sem potem postajal vedno hitrejši in pnevmatike so dopuščale vedno več in več. A kaj, ko sem moral potem malce umiriti vožnjo zaradi menjalnika. To me sicer ni upočasnilo, vendar nisem mogel več sproščeno napadati. Hvala vsem, ki ste me v teh letih podpirali, to je bila moja zadnja dirka v Monzi,« je še povedal Mark Webber.

Ali kot je povedal nekdanji prvak Niki Lauda, je trenutno Vettlov največji sovražnik le še smola. In dodal, da je lahko Ferrarijeve navijače sram za tako obnašanje ob podelitvi pokalov, saj si je Vettel zmago zaslužil. Med drugim pa se je v Monzi vedno bolj na glas govorilo, da naj bi naslednje leto namesto Brazilca Felipeja Masse pri Ferrariju nastopal Finec Kimi Räikkönen, ki je z rdečimi pred šestimi leti že postal svetovni prvak. Odgovorni v Maranellu naj bi uradno odločitev sporočili kmalu. Naslednja dirka bo čez 14 dni v Singapurju.