Rokoborba je tako znova dobila olimpijski status, potem ko jo je izvršni odbor Moka februarja že črtal. A dokončno odločitev o tem bi morala sprejeti še skupščina, na njej pa so se stvari obrnile in rokoborba bo ostala na OI tudi še v letih 2020 in 2024. Praznih rok sta ostala baseball/softball ter squash.

Na tajnem glasovanju 95 delegatov, ki so ga izvedli po tem, ko se je vsak od treh športov na olimpijski nitki predstavil v 20 minutah, je 49 glasov dobila rokoborba, panoga baseball/softball (nazadnje je bila na OI leta 2008) je dobila 24 glasov, squash, ta panoga bi bila novinka na igrah, pa le 22.

Skupščina Moka je pred tem s 77 glasovi za potrdila 25 osnovnih olimpijskih športov. Leta 2016 se jim bosta pridružila še ragbi sedem in golf, rokoborba pa je zdaj zapolnila zadnje, 28. mesto, kolikor jih je Mok predvidel za različne športne panoge na poletnih OI.

"Hvala za priložnost, da rešimo naš šport. To je najpomembnejši dan za rokoborbo v njeni 3000-letni zgodovini. Obstanek med olimpijskimi športi je za rokoborbo ključen za to, da bo preživela," je dejal predsednik krovne rokoborske zveze Fila Nenad Lalović. V mednarodni zvezi so pojasnili, da so se po začasnem suspenzu pred pol leta lotili prenove organizacije, zdaj je na čelu novo vodstvo, v strukturah, ki odločajo, je več žensk in aktivnih športnikov, prenovili bodo tudi formate tekmovanj in točkovanje.