Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Brazilija - Avstralija
1
Avstralci so nazadnje tekme igrali konec julija, z rezultati pa ravno ne morejo biti zadovoljni, saj so jih premagali tako Japonci kot Kitajci. Proti precej močnejšim Brazilcem se jim zato ne piše nič dobrega.

Košarka - Mednarodni - EP

Slovenija - Gruzija
1
Slovenci so se proti Čehom lahko prepričali, da lahkih tekem na prvenstvu ni. Gruzijce, ki so pošteno namučili hrvaško reprezentanco, zato zagotovo ne gre podcenjevati. Slovenski košarkarji so na papirju precej kakovostnejši tekmec, ob bučni podpori s tribun pa si je le težko predstavljati, da lahko nocoj izgubijo.

Košarka - Mednarodni - EP

Turčija - Grčija
2
Turki so na prvenstvu močno razočarali, saj jih je premagala tako Finska kot Italija. Grki so do sedaj svojo nalogo opravili korektno, saj so dobili tako tekmo proti Švedski kot tudi Rusiji. Če Turki nocoj ne doživijo nenadnega prebliska, se jim skoraj gotovo obeta še tretji poraz.


Tenis - ATP - New York

Djokovič N. - Wawrinka S.
1
Čeprav se je Roger Federer že poslovil od tekmovanja, imajo Švicarji v New Yorku še enega izvrstnega tenisača. Stanislas Wawrinka je v četrtfinalu s kar 3:0 v nizih ugnal Andyja Murrayja, danes pa ga čaka tekma s prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem. Razmerje v zmagah je povsem na strani Srba, ki je v 16 medsebojnih dvobojih slavil kar štirinajstkrat.


Košarka - Mednarodni - EP

J.Vesely (ČEŠ) 15,5 koš.
1
Čehi so "one man band", na kar so se Španci gotovo pripravili. Vesely se danes pod košem ne bo tako "razmetaval", kot proti Poljakom, saj bosta zanj skrbela Gasol oziroma Mumbru, skokov bo pobral manj, met z razdalje pa mu ne gre tako dobro, da bi presegel ponujeno mejo. Recimo 32 minut in 12 točk.