Serena Williams in Azarenka sta se v finalu pomerila že lani, ko je slavila Američanka, ki bo skušala letos osvojiti svoj sedemnajsti naslov za veliki slam in postati najstarejša zmagovalka odprtega prvenstva ZDA. Obenem bi se na četrtem mestu večne lestvice povsem približala Martini Navratilovi in Chris Evert (18), na čelu pa je Nemka Steffi Graf, ki je osvojila 22 grand slamov.

»O teh rekordih sploh še ne razmišljam. Je blizu, vendar še vedno daleč. Obenem se zavedam, da so pred menoj legendarne igralke. Zame je trenutno najpomembnejše, da bi ubranila lansko zmago. To bi bilo prečudovito. Zato se osredotočam predvsem na finalni dvoboj, v katerem bom skušala uresničiti vse prvine, ki jih vadim na treningih,« je dejala Williamsova, ki je na dosedanjih šestih srečanjih na turnirju izgubila le 16 iger in lahko postane prva po letu 2008, ki bo turnir končala brez izgubljenega niza.

Štiriindvajsetletna Azarenka je dobila zadnja dva odprta prvenstva Avstralije. »Želim si, da bi bila psihično trdnejša, kot sem bila v lanskem finalu OP ZDA. Pričakujem trd dvoboj, v katerem bom skušala izkoristiti vse najmanjše priložnosti, ki se mi bodo ponudile. Mislim, da bo slednje celo odločilno, saj Serena ne daje veliko možnosti tekmicam. Je odlična igralkam, po mojem celo najboljša vseh časov,« je tekmici polaskala Belorusinja.