Bičkov Razredni sovražnik je bil na Lidu pravo odkritje, saj se je po uradni projekciji začel širiti glas, da je to »film-ki-ga-je-treba-videti«. Zelo naklonjene kritike so že objavili v filmskih revijah, kot so Variety, Screen International in Hollywood Reporter, kar se v primeru filmov iz tako majhnih kinematografij, kot je slovenska, ne dogaja prav pogosto. Vrh tega in predvsem pa je Razredni sovražnik že prejel ponudbo za distribucijo na celotnem nemškem govornem področju: v Avstriji, Švici in Nemčiji.

Odzivi na njegov film so presenetili tudi samega režiserja, ki meni, da je ta film za mednarodno občinstvo zanimiv, ker »mu je uspelo ujeti duha časa, v katerem so mlade generacije po vsej Evropi ujete v krč, zaradi katerega prihajajo v konflikt s starejšo generacijo. To je v filmu prikazano v mikrokozmosu razreda, na ravni Evrope pa se kaže v nezmožnosti komuniciranja med generacijami. Upor dijakov lahko enačimo s protesti, ki se v zadnjem obdobju pojavljajo po vsej stari celini,« pravi Biček.

Razredni sovražnik je v Benetkah nominiran tudi za najboljši prvenec. Če bi osvojil še to nagrado, bi mladi režiser ponovil Cvitkovičevo zgodbo izpred 12 let, ko je za Kruh in mleko prejel leva prihodnosti, a se zdi Bičku to »še bolj nepredstavljivo kot današnja nagrada«.

V Sloveniji bo Razredni sovražnik premierno prikazan v sredo, 11. septembra, ko se bo začel 16. festival slovenskega filma v Portorožu, naslednji dan pa bo že na rednem kinematografskem sporedu.

Kritiško žirijo, ki je Razredni sovražnik nagradila kot najboljši film, so sestavljali Nenad Đukić (Srbija), Eva af Geijerstam (Švedska), Dubravka Lakić (Srbija), Ninos Mikelides (Grčija) in Zlatko Vidacković (Hrvaška). Vsi so člani Društva evropskih in mediteranskih kritikov Fedeora s sedežem v Londonu.