Nosilec najbolj prestižne majice na španski pentlji je v cilj prikolesaril z zaostankom 2:43 minute, v skupni razvrstitvi pa ni prišlo do nobenih sprememb. Drugouvrščeni Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff) zaostaja 31, Španec Alejandro Valverde (Movistar) pa 46 sekund.

Komaj 21-letni Barguil je nase prvič opozoril lani, ko je zmagal na dirki Tour de l'Avenir, danes pa je dosegel prvo etapno zmago na eni od treh najbolj prestižnih kolesarskih preizkušenj na svetu. Današnjo zmago je doživel izjemno čustveno, namenil pa jo je svojemu nedavno preminulemu dedku.

"To zmago posvečam njemu," je po današnji preizkušnji z rahlo tresočim glasom dejal mladi francoski kolesar, ki še nikoli v svoji poklicni športni karieri ni bil deležen tolikšne medijske pozornosti kot po današnji zmagi v Kataloniji.

Drugo mesto na današnji etapi je s sedmimi sekundami zaostanka zasedel Italijan Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale), tretji pa je bil Nizozemec Bauke Mollema (Belkin).

Na dirki nastopata dva Slovenca: Janez Brajkovič (Astana) je danes zasedel 68. (+3:12), v skupni razvrstitvi pa je na 21. mestu (+9:43). Grega Bole (Vacansoleil) je današnjo preizkušnjo končal na 129. mestu (+15:23), skupno pa je 122. (+1:41:51).