PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

BiH - Slovaška
1

Bosanci v kvalifikacijah blestijo in neustavljivo drvijo proti Braziliji. Na zadnji prijateljski tekmi jih je presenetljivo s 4:3 ugnala ZDA, kar bo Balkancem prišlo kar prav, da malo umirijo strasti in se zavejo, da je do konca kvalifikacij še nekaj tekem, zato si spodrsljaja ne smejo privoščiti. Slovaki so sicer solidna reprezentanca, a glede na to, da so že sedem tekem brez zmage, pri njih vendarle ni vse v najlepšem redu in v takem stanju bodo le stežka prišli do kakšne točke na vročem terenu v Zenici. (7/10)

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Švica - Islandija
1

Švica je brez dvoma najkvalitetnejše moštvo te kvalifikacijske skupine, v kateri igra tudi Slovenija, zato je zasluženo že ves čas na prvem mestu, kjer bo skoraj zagotovo ostala vse do konca. Svojo kvaliteto so Švicarji dokazali tudi z nedavno zmago nad Brazilijo, z današnjim uspehom pa si lahko skorajda že zagotovijo prvo mesto, saj bi se njihova prednost tri tekme pred koncem povečala verjetno že na šest točk. (8/10)

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Slovenija - Albanija
1

Tekma za biti ali ne biti za Slovenijo lahko veliko prinese, v primeru neuspeha pa razblini še zadnje upanje na mundial. Katančevi varovanci se dobro zavedajo težkega položaja, v katerega so se z nekaj velikimi spodrsljaji v prvem delu spravili čisto sami, zato so trdno odločeni, da se v drugem delu kvalifikacij oddolžijo navijačem in popravijo vtis. Prvo tekmo z Albanci so v skoraj neregularnih pogojih izgubili z 0:1, tokrat pa lahko pričakujemo drugačno zgodbo in dominanto Slovenijo, ki si bo prigarala tri točke in se približala drugemu mestu. (6/10)

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Srbija - Hrvaška
0, 2

Veliki balkanski derbi bo zagotovo prinesel vroče dogajanje na igrišču in tribunah, rezultatsko gledano pa verjetno novo razočaranje za srbske ljubitelje nogometa. Hrvati so v zadnjem času preprosto v toliko boljšem stanju, da so možnosti za srbsko zmago minimalne. V vrstah »orlov« je marsikaj narobe in vzdušje je daleč od dobrega, selektor Mihajlović pa v bistvu le še čaka konec kvalifikacij, da se poslovi od reprezentance. Čeprav ne gre dvomiti, da bodo tudi Srbi, ki so možnosti za uvrstitev na SP sicer že zapravili, danes zelo motivirani, pričakujem, da bodo Hrvati znali iz Beograda prinesti vsaj točko, potrebovali pa bi kar vse tri, zato se verjetno več dela obeta domačemu vratarju. (7/10)

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Italija - Bolgarija
1

Dvoboj vodilnih in še neporaženih moštev skupine B. Italijani so brez dvoma veliki favoriti, azzuri pa bodo verjetno odločeni, da zmagajo in si tri kroge pred koncem priigrajo lepih 7 točk prednosti. V primeru poraza se lahko njihova uvrstitev na SP znajde celo pod vprašajem, zato bo Prandelli že znal zmotivirati svoje fante, da Bolgari iz Palerma ne bodo odnesli nobene točke. (7/10)