Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - EP

Slovenija - Španija
2
Španci so že prvi dan dokazali, zakaj veljajo za favorite prvenstva, saj so naše južne sosede ugnali za kar 28 točk, povrh pa jim dopustili, da so dosegli vsega 40 točk. Precej težje delo so medtem imeli Slovenci, ki so jih Čehi pošteno namučili. Če bodo izbranci Božidarja Maljkovića zaigrali tako slabo kot na uvodnem srečanju, se jim proti Špancem ne piše nič dobrega.

Košarka - Mednarodni - EP

Črna Gora - Latvija
1
Da so Črnogorci zelo solidna reprezentanca, smo se lahko prepričali že v avgustu, ko se je proti njim pomerila slovenska izbrana vrsta. Prvenstvo so sicer začeli odlično, saj so premagali Makedonijo, ki je na zadnjem EP veljala za najprijetnejše presenečenje. Reprezentanci sta se do sedaj pomerili trikrat, vselej pa so se zmage veselili košarkarji Črne gore.

Košarka - Mednarodni - EP

Grčija-Rusija
1
Grki so pričakovano brez težav ugnaliŠvedsko , nekoliko težja naloga pa jih čaka nocoj proti Rusiji. Slednja je prvo tekmo, pomerila se je proti Italijanom, izgubila, kar zagotovo ni dobra popotnica za nadaljevanje. Grki sodijo v ožji krog favoritov, zato lahko njihovi navijači upravičeno pričakujejo zmago.

Košarka - Mednarodni - EP

Poljska - Češka
2
Poljaki proti Gruzijcem niso navdušili. Ravno nasprotno, saj so jih Gruzijci povsem nadigrali in na koncu slavili z zelo lepo razliko sedemnajstih točk. Precej boljši vtis pa so pustili Čehi, ki so Sloveniji povzročali kopico preglavic. Če bodo košarkarji selektorja Pavla Budinskega ponovili sinočnjo postavo, se nimajo proti Poljakom česar bati.