Carla Suarez je šele druga igralka v zgodovini, ki nasprotnici v četrtfinalu ni odvzela niti igre. Na večni lestvici se je pridružila Bolgarki Magdaleni Malejevi, ki je podobno rezultatsko blamažo kot Španka proti Sereni Williams doživela leta 1989 proti Martini Navratilovi. Serena je letos v New Yorku izjemno prepričljiva, zato bi bila v primeru, če ne bi ubranila lanskega naslova, prava mala senzacija. V polfinalu Američanko čaka težja naloga, a bo Kitajka Li Na, ki se sicer veseli dvoboja s Sereno, bržčas le prepreka na poti do velikega cilja.

»Kar sem na stadionu Artur Ashe prikazal v drugem in tretjem nizu, je bilo najboljše, kar sem kadar koli pokazal v New Yorku,« je Marcela Granollersa tolažil Novak Đoković, potem ko Španec ni osvojil niti igre. Sporočilo prvega igralca sveta je imelo širši pomen, saj je želel naslednjim tekmecem sporočiti, da je v New Yorku z jasnim ciljem, da doseže boljši rezultat kot lani, ko je izgubil zadnji dvoboj na prvenstvu.

Srba je premagal Andy Murray, ki se je desetič zapored uvrstil v četrtfinale na turnirjih največje četverice. »Če bi radi slišali, da igram slabše, se motite. Nasprotno. Odlično čutim žogo in tudi igram dobro. V osmini finala sem igral proti zelo razpoloženemu tekmecu (Denis Istomin, op. p.), proti kateremu sem moral pokazati vse svoje znanje. Stežka sem se uvrstil v četrtfinale in to sem tudi pričakoval. Kot lahko moji naslednji tekmeci pričakujejo, da bom zelo nevaren in motiviran,« se je nekoliko razburil Andy Murray, ko so ga novinarji spraševali, kako komentira, da njegova največja tekmeca Nadal in Đoković letos v New Yorku tekmece premagujeta precej lažje kot on.

Izidi, moški, osmina finala: Đoković (Srb, 1) – Granollers (Špa) 6:3, 6:0, 6:0, Južnij (Rus, 21) – Hewitt (Avstral) 6:3, 3:6, 6:7 (3), 6:4, 7:5, Wawrinka (Švi, 10) – Berdych (Fra, 5) 3:6, 6:1, 7:6 (8), 6:2, Murray (VB, 3) – Istomin (Rus) 6:7 (5), 6:1, 6:4, 6:4, ženske, četrtfinale: Li Na (Kit, 5) – Makarova (Rus, 24) 6:4, 6:7 (5), 6:2, S. Williams (ZDA, 1) – Suarez (Špa, 18) 6:0, 6:0, Pennetta – Vinci (obe Ita) 6:4, 6:1, dvojice – četrtfinale: Srebotnik, Petrova (Slo, Rus) – Hlavackova, Hradecka (Češ) 6:4, 4:6, 5:7.