Se bo kaj spremenilo v ekipi z imenovanjem 24-letnega dirkača Tora Rossa?

Ne, zakaj bi se, delali bomo še naprej tako, kot znamo. Oba dirkača bosta tako kot doslej enakovredno obravnavana, dobivata enak tehnični material, enako podporo. A pride trenutek, ko nastopi odločitev, komu dati prednost. To je odvisno samo od tega, kdo je dejansko v tisti sezoni bolj uspešen. Za ta »privilegij« pa mora vsak dirkač poskrbeti kar sam, z rezultati. Brez njih nobena politika v zakulisju ne pomaga, vsem je jasno, da na koncu govorijo le rezultati.

Kaj potem pričakujete od Riccarda?

Vem samo, da mu sprva ne bo težko, bo v isti ekipi kot eden najboljših dirkačev formule 1 v tem trenutku. A prepričan sem, da bodo mnogi presenečeni, ko bodo videli, kaj vse zmore Daniel, če ima v rokah res vrhunski dirkalnik. Že na simulatorjih in testiranjih se je lepo pokazalo, kaj zmore. Sicer ga ne bi izbrali. Predvsem pa od njega pričakujemo, da se bo naslednjo sezono izboljševal, od njega in od nas pa bo odvisno, kako veliki bodo ti koraki. Ker je še mlad dirkač v formuli 1, bo seveda delal napake, a prepričan sem, da se bo iz njih tudi veliko naučil.

Vaša odločitev je po svoje tudi priznanje za vašo sestrsko ekipo Toro Rosso?

Seveda, delo z mladimi dirkači se mora slej ko prej obrestovati. Toro Rosso je odlična ekipa, ki dirkača zna uvesti v ta svet, kjer mu lahko nudijo vse, kar potrebuje, od dobrega materiala do pravega dirkaškega in človeškega pristopa. Daniel je naraven talent, ki je pri Toru Rossu pokazal, da se zna in zmore hitro učiti in biti kos pritiskom, ki jih prinašajo dirke formule 1. Cenimo to in predvsem, da je zelo pozitiven človek, vedno je nasmejan, zdaj, ko ve, da bo naslednjo sezono dirkal pri nas, pa je njegov nasmešek razpotegnjen do ušes. Kot smo videli pri Toru Rossu in kot so nam povedali naši kolegi, je z njim lahko delati.

Poleg tega je Daniel Riccardo rezultat klasične Red Bullove dirkaške šole?

Da, a ne pozabimo, tudi Sebastian Vettel je šel po teh stopinjah. Ko je postal dovolj zrel za naslednji korak, smo mu ga pomagali narediti in poglejte, v kaj se je razvil. Sicer je Daniel nekaj izkušenj nabiral tudi pri ekipi HRT, a vedno je bil del naše družine. Letos nas je prepričal, da je iz pravega materiala. Če ga primerjam z drugimi mladimi dirkači te generacije, smo prepričani, da je vreden vse pozornosti. Nanj v prihodnje resno računamo, zdaj bo moral samo dokazati, da bo znal dirkati skupaj s Vettlom in proti drugim vrhunskim dirkačem formule 1. az

Povzeto po motorsport-magazin.com