PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - EP

Španija - Hrvaška/+11/ TIP 1
1
er nekateri ljudje Špancem pred prvenstvom napovedujejo sestop s prestola, bodo ti igralci, ki so prišli k nam, še toliko bolj motivirani. Po imenih je to še vedno ekipa, ki bi morala priti vsaj v polfinale, usta pa bodo javnosti skušali zapreti že na prvi tekmi. Videli boste, da so pripravljalne tekme (kjer Španci niso pokazali vsega kar znajo) čisto nekaj drugega, kot dejanska EP tekma. Pričakujem, da bo furija hitro pobegnila na dvoštevilsko razliko in potem le še vzdrževala prednost, pa čeprav se v Celju obeta lepa podpora s tribun za naše južne sosede. Vseeno utegnejo imeti ti ogromno težav s prilagoditvijo na igro brez Tomasa, hkrati pa je tudi Ukić začel čutiti neke bolečine.

Košarka - Mednarodni - EP

M.Gasol (ŠPA) 14,5 koš.
2
Mlajšega Gasola pričakujem med TOP strelci prvenstva, saj ga bo trener v igri puščal 30+ minut, razen v primeru, da bo tekma odločena že krepko pred zadnjo četrtino. Recimo, da bo imel danes na voljo 32 minut in ob vsaj povprečnem metu bi moral priti do nekih 18 točk.

Košarka - Mednarodni - EP

Slovenija-Češka/+16/
2
Prve tekme so še posebej za domačo izbrano vrsto zelo težke, saj je treba prebiti led in zmagati, po možnosti gladko. No, Čehi v košarki niso nobeni analfabeti, sicer pa v Celje prihajajo z vsemi razpoložljivimi silami. Če bodo naše prijeli s cono, se utegnejo pojaviti težave, pa tudi v skoku niso tako slabi. Vsekakor predvidevam bolj napeto tekmo, kot sugerirajo kvote in napovedujem zmago naših fantov za 8 točk.

Košarka - Mednarodni - EP

Srbija/+8/-Litva
1
Očitno je nekomu ušla informacija, da so Litvanci v Slovenijo prišli šele včeraj dopoldne. To pomeni, da so včeraj opravili večerni trening in še enega danes dopoldne, medtem ko so se Srbi že dodobra adaptirali na gorenjske pogoje. "Duda" je s kritikami na račun organizatorje nekoliko razbremenil fante, če pa mu je to uspelo, bomo videli v tej tekmi, ki bo dala mnogo odgovorov. Sam pričakujem precej napeto tekmo in morda celo "penal končnico".

Košarka - Mednarodni - EP

J.Valanciunas (LIT) 11,5 koš.
2
Še en poba, ki ga pričakujem med vodilnimi strelci prvenstva in eden izmed glavnih favoritov za naziv MVP. Jonas Valančiunas skače, podaja, je natančen skratka - gre za polivalentnega igralca, ki bo po mojem skromnem mnenju naredil velik vtis na vse, ki si bodo ogledali tekme litvanske reprezentance. Nocoj ga pričakujem pri okoli 15-tih točkah v slabe pol ure.