V ospredju je bila objava slabih poslovnih rezultatov Skupine Mercator, ki je vlagatelje razočaral z ustvarjeno 6,5-milijonsko izgubo. Skupina Mercator je v drugem četrtletju ustvarila 698 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 3,8 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, negativni trend pa vzbuja še dodatno skrb. Na slabe rezultate in morebitne zaplete pri prevzemu s strani Agrokorja so se odzvali tudi vlagatelji in potisnili tečaj delnic najnižje v dobrih dveh mesecih.

Omeniti velja še rezultate družb, ki bi lahko bile naslednje v privatizacijskem kotlu. Solidno poslovanje je s pozitivno objavo poslovnega rezultata potrdil Telekom Slovenije, ki je ob polletju ustvaril 395,6 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar predstavlja odstotek več kot v enakem obdobju lani, čisti dobiček pa je za 17 odstotkov večji in znaša 30,9 milijona evrov. Zavarovalnica Triglav je ob polletju doživela več kot petodstotni upad kosmatih zavarovalnih premij, s čimer se nadaljuje negativno gibanje iz minulih let. Poleg premij je skrb zbujajoč tudi zastoj rasti dobička. Zadnji je poslovne rezultate razkril Petrol z ustvarjenimi 950 milijoni evrov prihodkov od prodaje. To je sicer za desetino več kot lani, a je rast posledica višjih cen in večje prodaje na debelo. Objavljena rast dobička pa je povezana z nižjimi davki.

Saga o Luki Koper in novemu predsedniku uprave Gašparju Gašparju Mišiču se je nadaljevala tudi v drugi polovici prejšnjega tedna. Vendar se utegne Mišič le krajši čas veseliti novega delovnega mesta, saj se je v igro vključila tudi Slovenska odškodninska družba (Sod) in na upravo Luke Koper že naslovila zahtevo za sklic izredne skupščine, na kateri naj bi zamenjali nadzornike, naslednji korak pa je ustoličenje nove uprave. Olje na ogenj je prilil tudi koprski župan Boris Popovič, ki je z dopisom Sodu ponovil, da je občina ogorčena zaradi njegovega odnosa do lokalne skupnosti, in dodal, da bodo storili vse za zagotovitev svojega sedeža v nadzornem svetu Luke Koper.