Start v Kranjski Gori je na nadmorski višini 810 metrov, cilj pa na vrhu prelaza Vršič, na nadmorski višini 1611 metrov. Dolžina proge je 13,5 kilometra z višinsko razliko 801 meter, z maksimalnim naklonom 10,8 % in povprečnim naklonom 7,25 %.

Tekmovalci se bodo v skupinskem startu na progo podali s startnega mesta pod kranjskogorskimi smučišči, pred gostilno Oštarija oziroma na križišču pri Hotelu Kompas. Uvodno ogrevanje bo potekalo po glavni cesti v smeri Ljubljane mimo Kranjske Gore do križišča pri TGC Kranjska Gora in v nadaljevanju po Vršiški cesti do Hotela Lek, kjer je leteči start tekmovanja s pričetkom merjenja časa.

Merjenje časa bo izvedeno z elektronskimi čipi, katere prijavljeni prevzamete ob prevzemu startnih številk na dan prireditve med 8.00 in 10.30 v prireditvenem šotoru Arena pri Hotelu Kompas v Kranjski Gori. Vse udeležence vljudno prosimo, da ob prihodu na cilj čipe vrnejo rediteljem oziroma ne ovirajo pobiranja čipov. Prav tako prosimo vse udeležence z lastniškim čipom, da kodo čipa vpišejo ob elektronski prijavi oziroma na dan prireditve na prijavnico.

Za končno uvrstitev se bodo upoštevali bruto časi. Bruto čas je seštevek neto časa (izmerjeni čas od starta do cilja) ter časovnega zaostanka za zmagovalcem.ea