Fiba Europe je svojo mrežo televizijskih partnerjev pred prvenstvom v Sloveniji namreč še razširila in prenos tekem iz naše države si bodo lahko ogledali prebivalci kar 167 držav po svetu.

Za prenose v svoji regiji bodo tudi letos skrbeli medijski velikani kot so Canal+ v Franciji, RAI v Italiji, NTV v Turčiji, RTR v Rusiji, Viasat na Baltiku, novi partnerji Fiba Europe pa so med drugimi postali denimo tudi španski Mediaset, grška Antenna in OTE, poljski Polsat, britanski BT Sport in nemška ARD in Spox.

Izven Evrope bodo prvenstvo prenašali v Aziji (kitajski CCTV, japonski Fuji TV, filipinski Solar in singapurski Starhup), vseh treh Amerikah (EPSN, Direct Tv in Fox Sports) in tudi Afriki (Al Jazeera, SuperSport in Sport+).

Poleg prenosa na televizijskih ekranih bodo ogledi tekem možni tudi prek digitalne platforme LiveBasketball.tv na spletu.

Fiba Europe zato predvideva, da si bo 22. septembra finale evropskega prvenstva iz dvorane v Stožicah ogledalo rekordno televizijsko občinstvo po svetu.