»Sem Jurij Žurej, rojen 6. aprila leta 1973 v Švici, kjer sem nekaj časa tudi živel. V zadnjem letu delam v svoji firmi, ki se ukvarja s pravno-poslovnimi svetovanji za različne ustanove. Predavam po različnih fakultetah. Delal sem na uradu za intelektualno lastnino, bil sem zaposlen v svoji firmi, v kateri sem delal za različna podjetja, svetovanja smo opravljali tudi za tujino. Krajše obdobje sem bil v firmi Unian, ki se ukvarja s proizvodnjo smuči in smučarskih desk. Z njimi še vedno sodelujem, tako da nekaj o smučarski industriji vem. Še prej sem bil na družbi Mobitel zadolžen za kadrovska in splošna vprašanja, in sicer sem bil svetovalec uprave. Prav tako sem delal pri informacijskem pooblaščencu. Na revizijski komisiji za javna naročila smo se ukvarjali tudi s športnimi objekti. Štiri leta sem bil na pravni fakulteti raziskovalec za gospodarsko in civilno pravo. Kar je bistveno pri mojem delovanju v športu, je, da sem skoraj 15 let deloval kot planinski vodnik. Bil sem tudi predsednik planinskih vodnikov za nekdanjo občino Domžale, ki je bila relativno velika. Kar zadeva smučanje, sem ustanovni član kluba Sportpoint, ki ima trenutno dva reprezentanta, za katera upam, da bosta v tej sezoni tudi olimpijca. Torej vem, kaj se dogaja v slovenskem smučanju.«

To so bile prve besede ob predstavitvi Jurija Žureja, novega direktorja Smučarske zveze Slovenije, ki je podpisal pogodbo za čas trajanja mandata predsednika Primoža Ulage. To pomeni, da bo direktor SZS najmanj do januarja 2014, ko bo volilna skupščina. Kaj se bo na smučarski zvezi dogajalo dotlej, kaj šele potlej, ta hip ne ve nihče. Kasneje smo Žureja vprašali še, če je član kakšne politične stranke. Ponosno je odgovoril, da nikoli ni bil. »Ko sva se začela s Primožem pogovarjati, da bi moral nekdo prevzeti smučarsko zvezo, sta me prepričali dve stvari. Prva je ta, da imava enak pogled, da morata direktor in uprava smučarske zveze zagotavljati servis klubom in tekmovalcem. Drugo pomembno dejstvo pa je, da se je treba zavedati, da moramo delo opravljati čimbolj profesionalno. Športnikom moramo zagotoviti čimboljše pogoje za delo ter zagotoviti pomoč klubom, da bodo vzgajali nove talente,« je svoje videnje pojasnil Žurej. »Pred nami je olimpijska sezona. Imamo zlato generacijo. Ne poznam Slovenca, ki ne bi z navdušenjem pričakoval tekmovalnega dela. Konec sezone je zelo pomemben mejnik. Oddali smo kandidaturo za nordijsko svetovno prvenstvo v Planici leta 2019. S tem se bomo ukvarjali bolj po sezoni. Letos imamo več tekem svetovnega pokala v Sloveniji. Takoj je potrebno na zvezi začeti pogovore s sponzorji za poolimpijski ciklus. Treba bo zagotoviti sredstva, brez katerih ta zveza ne more delovati. Naša naloga je, da proračun napolnimo tudi za prihodnja leta. Zaradi težkega položaja v Sloveniji bomo morali pogledati tudi čez meje,« je nadaljeval.

Primož Ulaga je povedal, da po statutu SZS predsednik ne more opravljati funkcije direktorja, zato je moral poiskati kandidata. »Iskal sem človeka, ki je kakovosten na številnih področjih. Ni ga bilo lahko najti, a mislim, da sem našel primernega,« je svoje videnje na temo novega direktorja pristavil Primož Ulaga ter dodal, da ne glede na številne spremembe znotraj SZS ne trpita vadbeni in tekmovalni program najboljših tekmovalcev in promotorjev slovenske smučarske zveze.